Tortadekorálás marcipánnal
- Részletek
- Kategória: Esküvő
- Megjelent: 2009. máj. 17. vasárnap, 18:24
- Találatok: 30843
Kellékek:
* Marcipán (vagy házi fondant )
* Ételfesték
* Új ecset
* Lepke alakú tésztavágó
* Virág alakú tésztavágó
Elkészítése:
A tortát magunk is lekészíthetjük kedvenc receptünk szerint., de meg is rendelhetjük cukrásznál így a feladat nehezebb része nem ránk esik.
Ha a második lehetőséggel élünk akkor egy fehér marcipánnal borított tora alapot kérjünk.
A marcipánt tetszés szerint ételszínezékkel színezzük.
A marcipán és az ételszínezék is beszerezhető bármelyik nagyobb élelmiszerboltban. Bár magunk is elkészíthetjük recept alapján is.
Arra nagyon figyeljünk, hogy a marcipánt mindig hűtve formázzuk. A kár a mélyhűtőbe is betehetjük, hogy elég hideg legyen, de azért arra figyeljünk, hogy ne fagyjon meg.
A képen látható torához sötétkék és világoskék ételfestéket használunk.
Egy mérőszalaggal először is lemérjük az egymásra helyezett torták szélességét.
A sötétkékre színezett marcipánt kinyújtjuk és kivágunk belőle a tortaköré pontosan illő szalagot, aminek vastagsága 5 cm.
Ezt a torta köré helyezzük, a végeket finoman lenyomkodjuk. Ugyanezt megismételjük a világoskékre festett tora résszel is.
Ezután a marcipánt kinyújtjuk, és a formával kivágjuk.
A formavágókat háztartási boltokban vagy interneten tudjuk megrendelni.* A pillangók törzsét a marcipánból készített apró golyókkal díszítjük. Természetesen a virágoknak is csinálunk kis közepet.
A formákat tetszés szerint a torára helyezzük.
Lovas Virág