KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Nászajándék - Pénztartó

Nászajándék pénztartó
 Szántó Melinda  ötlete
latest jordans【メンズ】2021年最新版!アウトドア系ファッションの人気ブランド30選
Manapság már egyre nagyobb szokássá vált, hogy az ifjú pár a barátoktól is pénzt kér nászajándékba. 2009-ben mi is számos esküvőre voltunk hivatalosak – s hogy a pénzt ne egyszerű papírboltban megvásárolható borítékban adjuk át, a következőt találtam ki:

Kellékek:
* Scrapbook papír
* Színes A4-es fénymásoló papír bélésnek
* Két különböző színű szalag – egyenként kb. 40 cm – 0,5 cm szélesek
* Ragasztó

Elkészítés:
A Pénztartó kész mérete: magasság: 21 cm, szélesség: 11 cm (összehajtva).
A scrapbook papírból – minta és lehetőség szerint – kivágtam egy 25 cm magas és 26 cm széles téglalapot. Minden oldalából behajtottam 2-2 cm-t, majd hogy ragasztásnál szebb legyen, a hajtások találkozásait 45 fokos szögben levágtam. Ekkor félbehajtottam, ez volt a kész méret. A hajtásokat hozzáragasztottam a papír belső oldalához.
Image

A srapbook papírhoz színben illő A4-es lapból kivágtam egy 18 cm magas és 19 cm széles téglalapot, kettéhajtottam, majd ezt a bélést beleragasztottam a már kész fedőlapba – ugye erre azért van szükség, hogy a scrapbook papír hajtásai ne látszódjanak. A maradék béléspapírból kivágtam még egy 8x6x10 cm-es háromszöget is, amit a jobb fedőlap belső részére ragasztottam – ide helyeztük a pénzt. A ragasztásnál oda kell figyelni, hogy először a közepeket kell összeragasztani a hajtásnál, és középről haladni kifelé az oldalakkal. Ha a srapbook papír egy kicsit vastagabb, érdemes lesúlyozni, míg a ragasztó megszárad. Amíg szárad, lehet gondolkodni a díszítésen.

Én erre a Pénztartóra nagyon egyszerű díszítést találtam ki: a megmaradt papírból vágtam ki a két kis napraforgót, illetve a megmaradt béléspapírra nyomtattam ki a gratuláló szöveget.

Először kinyomtattam a szöveget, formára vágtam és ráragasztottam a fedőlapra, majd az egyik szalagot a fölső, a másik szalagot az alsó oldalával egy vonalban hozzáragasztottam szintén a fedőlapra illetve a hátlapra. A szalagok ragasztásánál arra kell ügyelni, hogy elég egy pici csepp ragasztó a fedőlapon és a hátlapon is, különben át fog ütni. Utolsó lépésként a maradék papírból kivágott két kis napraforgót ragasztottam a szalagokra.

Leírva kicsit bonyolultnak tűnik, de ha mindenünk megvan, fél óra alatt kész.

Kellemes időtöltést!
 
Image
 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó