Téli mézeskalács ajándék
- Részletek
- Kategória: Esküvő
- Megjelent: 2009. november 19. csütörtök, 14:13
- Találatok: 17428
Lovas Virág ötlete
Nike Sneakersグッチ × ノースフェイス コラボレーションが発表 (GUCCI THE NORTH FACE) , Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!
Gyermekkorunk karácsonyi kedvelt csemegéje a mézeskalács.
Bármikor eszembe jut, még mindig érzem a varázslatos keleties fűszereket és persze felidéződnek gyerekkorom legkedvesebb karácsonyi élményei.
Biztos vagyok benne, hogy mindenki ugyan ezt fogja érezni, amikor megkóstolja ezeket a vintage stílusú mézeskalácsokat.
A választott szín kombináció inkább a hideg téli tájat jellemzi.
A színeket persze kedvünk szerint módosíthatjuk.
Csak ízlésesen és kreatívan tegyük!
Kellékek:
* Mézeskalács
* Téli tésztaszaggató formák: sapka, hópehely, kesztyű, korcsolya
* Ételfesték: kék, piros, fehér, fekete, ezüst
* Mézeskalács
1/4kg méz
1/2 kg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj.
Elkészítése:
A meleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi anyagot és egy kevés tejfölt, hogy a tészta ne legyen túl kemény.
Nagyjából félcentis vastagságúra kinyújtjuk, különböző formákkal kiszúrjuk.
A tetejét tojás sárgájával megkenjük és előmelegített sütőben rövid ideig sütjük.
Mikor az alja rózsaszín, vegyük ki.
Ne várjuk meg, hogy a teteje is megpiruljon, mert akkor már megégett.
Cukormáz:
1 tojás fehérjéhez 12 dkg porcukrot adunk, kemény habbá keverjük.
A cukormasszát ízlés szerint ételszínezékkel színezzük meg
A kisült tésztát (lehetőleg a sütés után egy nappal) ezzel díszítjük.
Nejlon zacskóba tesszük, lehetőleg csak az egyik sarkába, szorosan összetekerjük,hogy a habnál ne legyen levegő.
Pici lyukat vágunk a zacskó csücskén és már "írhatunk" illetve díszíthetünk is vele.