KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Gyűrűpárna szerencsehozó lóherével

0gyuruparna180Lovas Virág esküvői  ötlete

Mivel évek óta élek már Írországban szerettem volna valami olyan ötlettel elő rukkolni ami valamelyest kapcsolódik Írországhoz. Végre megtaláltam a tökéletes kreatív ötletet amivel a kelta kultúrkörrel szimpatizáló aráknak.Az egyik legfontosabb ír szimbólum a szerencsehozó lóhere.

A hagyomány szerint természetesen 4 levelű. Minden levél szimbolizál valamit: Az első a reményt, a második a hitet, a harmadik a szerelmet, és a negyedik a szerencsét.

Anyagok, kellékek:
* 2 x Fehér anyag - lehetőleg fényes selyem - 20*20 cm
* 1 x Fehér organza 20*20 cm
* Tű, cérna
* Tömő anyag
* Préselt lóhere
* Textil decoupage ragasztó

Elkészítése:
Kiszabjuk az anyagot. A selymet a színével felfelé magunk elé helyezzük.
Képzeletben 4 részre osztjuk és a négy négyzet csücskébe helyezzük a préselt leveleket.
A textil decoupage ragasztóval felragasztjuk őket.
Amikor ezzel megvagyunk a selyem tetejére helyezzük az organza anyagot és a már elképzelt négyzetet a kereszttel a közepén szép öltésekkel kivarrjuk.

Az anyag csücskeit finoman bevágjuk. Az anyagot kifordítjuk a két négyzet színét egymás felé fordítva úgy hogy az organza a selyem színe felé nézzen.

Ezután kézzel vagy géppel összevárjuk a két részt. Vigyázva arra, hogy hagyjunk egy kis rést, ahol majd ki tudjuk tömni a párnát. A megmaradt lyukon kifordítjuk a párnát kitömjük és a lyukat bevarrjuk. A párna közepét zöld szalaggal díszítjük.

0gyuruparna

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó