KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Gyűrűpárna szerencsehozó lóherével

0gyuruparna180Lovas Virág esküvői  ötlete Asics shoesAir Jordan 1 Retro High OG "UNC Patent" Obsidian/Blue Chill-White For Sale

Mivel évek óta élek már Írországban szerettem volna valami olyan ötlettel elő rukkolni ami valamelyest kapcsolódik Írországhoz. Végre megtaláltam a tökéletes kreatív ötletet amivel a kelta kultúrkörrel szimpatizáló aráknak.Az egyik legfontosabb ír szimbólum a szerencsehozó lóhere.

A hagyomány szerint természetesen 4 levelű. Minden levél szimbolizál valamit: Az első a reményt, a második a hitet, a harmadik a szerelmet, és a negyedik a szerencsét.

Anyagok, kellékek:
* 2 x Fehér anyag - lehetőleg fényes selyem - 20*20 cm
* 1 x Fehér organza 20*20 cm
* Tű, cérna
* Tömő anyag
* Préselt lóhere
* Textil decoupage ragasztó

Elkészítése:
Kiszabjuk az anyagot. A selymet a színével felfelé magunk elé helyezzük.
Képzeletben 4 részre osztjuk és a négy négyzet csücskébe helyezzük a préselt leveleket.
A textil decoupage ragasztóval felragasztjuk őket.
Amikor ezzel megvagyunk a selyem tetejére helyezzük az organza anyagot és a már elképzelt négyzetet a kereszttel a közepén szép öltésekkel kivarrjuk.

Az anyag csücskeit finoman bevágjuk. Az anyagot kifordítjuk a két négyzet színét egymás felé fordítva úgy hogy az organza a selyem színe felé nézzen.

Ezután kézzel vagy géppel összevárjuk a két részt. Vigyázva arra, hogy hagyjunk egy kis rést, ahol majd ki tudjuk tömni a párnát. A megmaradt lyukon kifordítjuk a párnát kitömjük és a lyukat bevarrjuk. A párna közepét zöld szalaggal díszítjük.

0gyuruparna

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó