KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Keresztszemes gyűrűtartó párna

gyurut1Tölgyfaszegi Linda ötlete. bridge mediaNike SB Dunk Low Pro Grey Blue Thunderstorm/Black/Light Cream BQ6817-200
Amikor családunk esküvői meghívót kap, az mindig örömteli esemény, akárcsak az esküvő maga. Az ajándékozási ötlet, viszont néha elég nagy próbatétel.
Mert ugye ajándékozni szeretnénk, de nem mindegy, hogy mit. Nos, nálam mindig szerepel a listán egy gyűrűtartó párna. A motívum és annak színvilága minden esetben a menyasszony csokrához és az esküvő színeihez igazodik.

Az esküvő méltóságához illően a párnáimat a legfinomabb hímző vászonra készítem, a hímzés szatén anyagra, bélés selyemre, vagy selyembrokátra kerül rá, miután elkészült. A párnában a cipzár általában rejtett, de ha nagy széles fodorral varrt, akkor nem fontos, hogy rejtett legyen, mivel a fodor takarni fogja.

Hozzávalók:
Nos, jelen esetben csak általánosságokat tudok leírni, mivel szinte minden hozzávaló a mintától és a színvilágtól függ.
* A minta lehet virágos, vagy monogram, vagy akár nonfiguratív is, ez egyéni ízlés dolga.
Választható mintaívek(9. 141. 142. 143. 144. 145.)
* Szóval kell a minta leírásban megadott hímző fonal, amely lehet Anchor, DMC, Madeira, Vénusz. (fontos, hogy mosható legyen, és ne eresszen!)
* Hímző vászon, a mintától nagyobb, hiszen a gyűrűt tartó szalagoknak és varrásnak is kell hely. Fontos, hogy a hímző vászon sűrű szövése miatt nem hímzünk minden kockába (lyukba) csak minden másodikba!
* Maga a párna elkészítéséhez kell a selyem vagy egyéb finom, és elegáns anyag, esetleg díszítéshez csipke, cipzár, hogy kivehessük mosáskor a belső párnát. A párna belsőt anginból is készíthetjük, azt szivaccsal tömjük ki.
* Tehetünk rá díszítésnek gyöngyöket, flittereket (ezeket csak a legvégén vasalás után varrjuk fel!)

A munka menete:
Image A leszámolható rajzon feltüntetik, hogy a hímzés, hány öltés keresztbe és hosszába, ezt figyelembe véve lehet kiszámolni, hogy az anyagon hány cm lesz.

A rajzon vízszintes és függőleges irányban is be van jelölve a minta közepe, így az anyagon fölösleges azt külön kiszámolni. A kezdés helyét úgy kapjuk meg a legegyszerűbben, ha az anyagot mind két irányban félbe hajtjuk, és ahol van, a két oldal metszéspontja ott kell kezdeni a hímzést. Ez azért is jó, mert így biztos középre kerül a mintánk és nem csúszik ki az anyagról.

A minta pontosan meghatározza, hogy az osztott hímző hány szálával dolgozzunk, ami az estek nagy részében megegyezik, így az osztott hímző 6 szálából 2 szálat használunk a mintához és egyet a kontúrhoz.

A kontúr lesz az utolsó, ami elkészül a mintán.

Amikor kész a hímzés meg kell varrni a párna belsőt, azt szivaccsal kitömni és ezután, következhet az, hogy az elkészült hímzést is rávarrjuk a külső párnánkra, esetleg díszítsük még fodorral, és csipkével.

A gyűrűket tartó szalagokat és a gyöngyöket is én utoljára szoktam rávarrni a párnára, de ezt mindenki kipróbálhatja, hogy neki, hogy kényelmes.

Egy biztos ezeket bármilyen sorrendben is teszi rá a hatás nem marad el, és maradandó egyedi ajándékkal lepheti meg az ifjú párt. Jó munkát hozzá!

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó