KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

gyerekszoba

Mackóvarrás: Brumi maci

Image A hobbi boltokban kapható minta alapján készíthető el
Running sportsAir Jordan 1 GS

Image A szabásmintát a feltüntetett instrukciók szerint rajzoljuk elő az anyagra.

Image Figyeljünk a szálirányra, amit a szabásmintán a kis nyíl jelöl!


Image Vágjuk ki az anyagból az összes alkatrészt, ügyelve, hogy a varráshoz maradjon néhány milliméteres ráhagyás. Varrjuk össze a részeket úgy, hogy kis nyílás maradjon a tömésnek.


Image Fordítsuk ki az összevarrt testrészeket és tömjük ki tömőanyaggal. Ezután a kis nyílásokat apró öltésekkel már a színükön varrjuk össze.


Image Varrjuk össze a fejet, majd helyezzük el rajta a fület. (Kis gombostűkkel megtűzve, könnyebben a helyére varrhatjuk, és az íve is meglesz.) A szemek rögzítése némi trükköt igényel. A szemeknek való gyöngyöket nem egyszerűen a fejre varrjuk fel, hanem az áll alsó részéhez rögzítsük erősen! (Így fognak a szemek egy kis szemüregben ülni és nem kiállni a fejből!)
Végezetül himzőfonallal varrjuk meg az orrot és a száj vonalát.


Image Varrjuk össze a kész mackót, majd akasszuk a nyakába a külön elkészített születési bizonyítványát, mely tartalmazza a maci nevét, születési idejét és készítője nevét.


 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó