KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

gyerekszoba

Fakanálfigurák

Image Azért szeretem ezt a technikát, mert olcsón, kevés alapanyagból, és gyorsan elkészíthető, mégis nagyon kedves és szép dekorációja lehet otthonunknak, vagy akár ajándékul is szolgálhat szeretteinknek.
trace affiliate linkbuy 95 nike air max cool green blue shoes
Szükséges anyagok, és eszközök:

- Különböző méretű fakanalak
- Akrilfestékek
- Dekorgumi
- Mozgó pupillájú szemek
- Szaténszalag
- Zseníliadrót
- Ragasztó (pl. Technokol, vagy ragasztópisztoly)
- Gyöngyfűződrót
- Vékony színes filctollak

Elkészítés

Holló:
A kiválasztott fakanalat feketére mázoljuk. Amíg szárad, fekete dekorgumiból tetszőleges méretű szárnyat szabunk, narancssárgából pedig csőrt (egyszerű háromszög) és lábakat. Száradás után a szárnyat a fakanál nyelére ragasztjuk (a fakanálfej domború oldala legyen elől, a szárny a hátoldalra kerül).
A csőrt is a helyére ragasztjuk, amelyre előzőleg piros filctollal megrajzoltuk a "mosolyt" és két pici orrlyukat. A drótból két db néhány cm hosszúságú darabot vágunk, és ezeket egy vékony, hengeres tárgy (pl.ecsetnyél) segítségével spirálformájúra alakítjuk. Ennek egyik végére ráerősítjük a lábat, a másik végét pedig a szárnyba szúrjuk, és a végét visszahajtjuk. Felragasztjuk a fejre a szemeket, és kész is a hollónk.

Teknősbéka:
A fakanalat zöldre festjük. Barna dekorgumiból kivágunk egy kissé ovális formát, amelyet a fakanálra ragasztunk. A lábakat (és azok rögzítését) a hollóhoz hasonló módon készítjük. Felragasztjuk a szemeket.
Szempillákat is rajzolhatunk fekete filctollal. Rózsaszín dekorgumiból két pici kört vágunk ki, ez lesz a teknős orcája. Piros filctollal megrajzoljuk a száját, feketével pedig pici orrjukakat. El is készült a teknősünk.

Malac:
A fakanalat rózsaszínre festjük. Rózsaszín dekorgumiból füleket, és orrot vágunk ki. Az orra fekete filctollal orrlyukakat rajzolunk. Felragasztjuk a szemeket, a füleket, és az orrot. Megrajzoljuk a szájat, a szempillákat és a szemöldököt. Egy darab rózsaszín zseníliadrótot spirálisra teketünk, és azt a fakanál hátoldalához rögzítjük. Egy néhány cm-es ezüstszínű szaténszalagból masnit kötünk a malac nyakába, és készen is van a művünk!
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó