KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Halloween ötletek

Halloween társasjáték

Image Kiss Krisztina ötlete
buy shoesnike fashion
Kellékek:
*   fehér anyagdarab kb. 50 x 50 cm (akár rossz lepedőből kivágva)
*   fekete cérna
*   üvegmatrica festék fóliával
*   különböző színű filcdarabok
*    lapos kavicsok
*   fekete, barna gyapjú, vagy anyagdarab a pókhoz
*   ragasztó
*   dobókocka


ImageA kivágott fehér anyagdarab szélét levarrjuk.
A fekete cérnából készítjük el a pókhálót, amely spirálszerűen halad a start mezőtől a célig, vagyis a társasjáték közepén lévő pókig.
 
 


 
 

 
 
ImageA két mező közötti cérna szakaszt ívesen ragasszuk fel, ahogyan az igazi pókháló is kinéz. Minden ívhez sok-sok cérnadarabot ragasszunk fel, így hatásosabb. Előtte érdemes ceruzával felrajzoljuk a pókhálót.
A háló találkozási pontjain vannak a mezők, amelyekre lépünk. Ide kör alakú különböző színű filcdarabokat lehet felragasztani.
 

ImageA bábukat könnyen elkészíthetjük, pár lapos kavicsra üvegmatrica festékkel különböző színű pókokat festünk. (de akár kis dísztököket is festhetünk, vagy boszorkányt, csontvázat, fekete macskát, bármit ami halloween-i motívum).
 ImageA társas attól lesz izgalmas, hogy a mezőkre felhelyezünk néhány kerek alakú fóliára üvegmatricával festett mintát, amelyeknek különböző jelentésük van. Ezek helyét minden játéknál variálni lehet.
Pl. Dobókocka minta - még egyszer dobhatsz; csiga-  csak 4-es vagy 6-os dobással léphetsz tovább; fekete macska - vissza a startmezőre.
Természetesen itt is a saját fantáziánkra van bízva mit festünk a kör alakú fóliára, és milyen utasítást adunk a neki.ImageA cél mező középső pókját én nemezeltem gyapjúból, de akár kitömött fekete anyagból is lehet készíteni. Jó szórakozást kívánok!
Kiss Krisztina
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó