Halloween ötletek
Potpouri töklámpás és tökös muffin
- Részletek
- Kategória: Halloween
Az RTL Stúdió stábja körében is igen nagy sikere volt ezeknek az ötleteknek
Buy KicksNike News
Film az elkészítéséről és egyéb öszi ötletek a YouTube-on
Anyagok, kellékek:
* 1 db kisebbfajta Halloween tök (vagy dísztök)
* erősebb evőkanál
* sniccer
A tökre filctollal felrajzoljuk a mintát (pl igazán szép a 173-as számú kelta minta!)
Választhatunk egyszerű karikákat is a felületre, ha gyorsan szeretnénk végezni a projekttel.
A sniccerrel cakkosan, vagy egy késsel egyenes vonalban levágjuk a tök tetejét.
A kanállal először eltávolítjuk a magokat.
Választhatunk egyszerű karikákat is a felületre, ha gyorsan szeretnénk végezni a projekttel.
A sniccerrel cakkosan, vagy egy késsel egyenes vonalban levágjuk a tök tetejét.
A kanállal először eltávolítjuk a magokat.
Készítsünk elő egy nagyobb tálkát, amibe a kivájt tökhúst gyűjtjük. Ebből ugyanis isteni finom muffin lesz!
A tálkába öntsük egy citrom levét.
Kezdjük kivájkálni a tököt, oly módon, hogy jobbkézbe fogva a kanalat (balkezesek fordítva)
Az aljánál kezdve, soronként kis körvonalban haldunk, magunk felé húzkodva a kanalat.
Így módszeresen nagyjából 0,5-1 centis falvastagságot próbáljunk kialakítani.
Persze ne egyszerre! Többrétegnyi körkörös vájás - kb 3-4 nekifutás kell majd!
Ha elégedettek vagyunk az eddigi munkánkkal, jöhet a minta kivágása a sniccerrel!
Ezután a tetejét is vékonyra faragjuk, majd bedörzsöljük a fahéj örleménnyel.
Tegyük az aljára a mécsest és gyújtsuk meg!
A tetejét helyezzük rá.
Hamarosan az egész lakást bejárja majd a kellemes fahéj illat. Egy bedörzsölés 1-2 napig tart.. Maga a tök-kompozíció 1-2 hétig is szép maradhat
A Halloween-tökös muffin receptje:
Miközben vájjuk a tököt, a citromlével menetközben néhányszor keverjük át a kiszedett terméshúst.
Ezután gyenge tűzön, kevergetve pároljuk 10-12 percig. Felhasználás előtt hűtsük le!
A sütihez fel nem használt megpárolt tököt tegyük a mélyhűtőbe porciózva (25 dekánként).
Remekül felhasználható a következő sütihez!
Hozzávalók:
A tálkába öntsük egy citrom levét.
Kezdjük kivájkálni a tököt, oly módon, hogy jobbkézbe fogva a kanalat (balkezesek fordítva)
Az aljánál kezdve, soronként kis körvonalban haldunk, magunk felé húzkodva a kanalat.
Így módszeresen nagyjából 0,5-1 centis falvastagságot próbáljunk kialakítani.
Persze ne egyszerre! Többrétegnyi körkörös vájás - kb 3-4 nekifutás kell majd!
Ha elégedettek vagyunk az eddigi munkánkkal, jöhet a minta kivágása a sniccerrel!
Ezután a tetejét is vékonyra faragjuk, majd bedörzsöljük a fahéj örleménnyel.
Tegyük az aljára a mécsest és gyújtsuk meg!
A tetejét helyezzük rá.
Hamarosan az egész lakást bejárja majd a kellemes fahéj illat. Egy bedörzsölés 1-2 napig tart.. Maga a tök-kompozíció 1-2 hétig is szép maradhat
A Halloween-tökös muffin receptje:
Miközben vájjuk a tököt, a citromlével menetközben néhányszor keverjük át a kiszedett terméshúst.
Ezután gyenge tűzön, kevergetve pároljuk 10-12 percig. Felhasználás előtt hűtsük le!
A sütihez fel nem használt megpárolt tököt tegyük a mélyhűtőbe porciózva (25 dekánként).
Remekül felhasználható a következő sütihez!
Hozzávalók:
* 20 - 25 deka tökhús
* 1 citrom leve
* 2 db tojás
* 20 - 25 deka méz
* 10 deka vaj
* 5-6 deci tej
* 25-30 deka liszt
* 1 csomag sütőpor
* 1 púpos evőkanál őrölt fahéj
* 3 púpos evőkanál kakaó
* 3 púpos evőkanál zsemlemorzsa
* 1 tábla csoki (mogyorós csoki is lehet)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
Előkészítünk egy 12 db-os muffin tepsit vajjal kikenve, majd zsemlemorzsával megszórva.
A vajazás után tegyünk mindegyikbe egy evőkanál zsemlemorzsát és rázogassuk, forgassuk a formát, hogy az oldalfalaira is jusson belőle. (Én a kád fölött szoktam, hogy kevesebbet kelljen takarítani)
A morzsával sütött muffin klasszisokkal finomabb és OLCSÓBB!, - mint a papíros! Nem ragad bele, ne féljünk!
A citromlével és fahéjjal elkevert tököt lefedve a legkisebb lángon pároljuk 12 percig. Közben kevergessük néha, hogy le ne égjen!
Egy tálba beletesszük a felolvasztott vajat, a tojást, a mézet.
Ehhez hozzáadjuk a párolt, lehűtött tököt, és az egészet összeturmixoljuk botmixerrel.
Villával is szétnyomogathatjuk, mert a Halloween tök húsa foszlós.
A végén adjuk hozzá a tejet.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, zsemlemorzsát, apróra vágott csokit.
A lisztes keveréket hozzákeverjük egy fakanállal a sütőtökös alaphoz, majd az így kapott masszát a muffinformákba töltjük.
Ha túl sűrűnek találjuk, vagy túl hígnak, a zsemlemorzsával és a tejjel variálva javítsunk az állagán. Nagyjából tejfölsűrűségű legyen! Nem igazán lehet elrontani!
Kb 20-25 perc alatt süssük készre a muffinokat a legalább 5 percig előmelegített, 200 C-os sütőben.
* 1 citrom leve
* 2 db tojás
* 20 - 25 deka méz
* 10 deka vaj
* 5-6 deci tej
* 25-30 deka liszt
* 1 csomag sütőpor
* 1 púpos evőkanál őrölt fahéj
* 3 púpos evőkanál kakaó
* 3 púpos evőkanál zsemlemorzsa
* 1 tábla csoki (mogyorós csoki is lehet)
Elkészítés
A sütőt előmelegítjük 200 C-ra.
Előkészítünk egy 12 db-os muffin tepsit vajjal kikenve, majd zsemlemorzsával megszórva.
A vajazás után tegyünk mindegyikbe egy evőkanál zsemlemorzsát és rázogassuk, forgassuk a formát, hogy az oldalfalaira is jusson belőle. (Én a kád fölött szoktam, hogy kevesebbet kelljen takarítani)
A morzsával sütött muffin klasszisokkal finomabb és OLCSÓBB!, - mint a papíros! Nem ragad bele, ne féljünk!
A citromlével és fahéjjal elkevert tököt lefedve a legkisebb lángon pároljuk 12 percig. Közben kevergessük néha, hogy le ne égjen!
Egy tálba beletesszük a felolvasztott vajat, a tojást, a mézet.
Ehhez hozzáadjuk a párolt, lehűtött tököt, és az egészet összeturmixoljuk botmixerrel.
Villával is szétnyomogathatjuk, mert a Halloween tök húsa foszlós.
A végén adjuk hozzá a tejet.
Egy másik tálban összekeverjük a lisztet, sütőport, zsemlemorzsát, apróra vágott csokit.
A lisztes keveréket hozzákeverjük egy fakanállal a sütőtökös alaphoz, majd az így kapott masszát a muffinformákba töltjük.
Ha túl sűrűnek találjuk, vagy túl hígnak, a zsemlemorzsával és a tejjel variálva javítsunk az állagán. Nagyjából tejfölsűrűségű legyen! Nem igazán lehet elrontani!
Kb 20-25 perc alatt süssük készre a muffinokat a legalább 5 percig előmelegített, 200 C-os sütőben.
Ha nem akarunk muffin formával vacakolni, akkor egyszerűen egy nagy, lapos tepsibe öntjük a masszát (vajazás, morzsázás után!) - és ugyanúgy kisütjük. Ha kihűlt, kockákra vágjuk.