KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Linzer

Image Pawlowszky Aranka  receptje
jordan release dateNike Foamposite News & Release Dates

Kedvenc süteményem a linzer. Könnyű elkészíteni és változatos formában, bármilyen alkalomra kiváló. Különösen karácsonykor szeretem, a porcukor szépen mutat rajta.

Ha többet szeretnénk készíteni, akkor a következő mennyiséget javaslom:
* 1,20 dkg liszt
* 20 dkg kristálycukor
* 80 dkg Rama sütőmargarin
* 4 db tojássárga
* 2 teáskanál sütőpor
* 4 csomag vaníliáscukor
* porcukor
* Bármilyen gyümölcslekvár tetszés szerinti mennyiségben.


 Image
 
Az általam alkalmazott elkészítési mód:
A lisztet a megolvasztott margarinnal, vaníliáscukorral, kristálycukorral, tojássárgákkal, és a sütőporral jól elkeverem. Kissé kilisztezett deszkán nem nyújtom nagyon vékonyra. Kiszaggattom, majd a kiszaggatott formák egyik felébe lyukat szaggatok, egymásra téve az azonos formákat, egyben sütöm ki. Előmelegített 200 fokos sütőben 15 percet sütöm.

Ha kihűlt a sütemény felovasztom a lekvárt, hogy folyós legyen, majd kiskanállal a formák közepébe öntöm. Tőlünk függ mennyi lekvárral szeretnénk megtölteni. Számomra a kipúposodó lekvár szép látványt nyújt. Ha kihűlt a lekvár, megszóróm porcukorral, a lekvárban felolvad a porcukor, így a színes lekváros közepe szépen látszik tálalásnál.

Nem szeretem a kisütöm és utána ragasztom össze lekvárral című linzer változatot, ez az általam kidolgozott sütési forma gyorsabbnak tűnik. Nem fogyókúrás sütemény, ha valaki mégis enni szeretne belőle, de hízni nem akar tegye meg ebéd előtt, és ne délután.
 
 
Image
 
Jó étvágyat!
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó