Francia almatorta
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2010. augusztus 16. hétfő, 05:53
- Találatok: 12283
Nike SneakersAir Jordan
Hozzávalók a tésztához:
8 dkg vaj
15 dkg cukor
1 csomag vaniliáscukor
csipet só
2 tojás
10 dkg liszt
5 dkg étkezési keményítő, vagy rizsliszt
1 teáskanál sütőpor
75 dkg alma
Krémhez
1,5 dl tejföl
2 tojás
1 evőkanál cukor
1 csomag vaniliáscukor
kerek tortaforma a sütéshez
Elkészítése:
A vajat 10 dkg cukorral, 1 evőkanál vaniliáscukorral és a csipet sóval habosra keverjük, majd hozzáadjuk a 2 tojást, a lisztet, a keményítőt és a sütőport.
Az almát meghámozzuk, fél cm vastag szeletekre vágjuk.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A tésztát kivajazott formába öntjük. A tetejére rakjuk az almákat, és betoljuk a sütőbe. 35 percig sütjük.
A tejfölt 2 tojással, 1 evőkanál cukorral, és a vaniliáscukorral összekeverjük.
A keveréket ráöntjük az almás süteményre, és készre sütjük.
A kihűlt tortát porcukorral, vagy fahéjas cukorral meghintjük. Vanília fagylattal tálaljuk.