Madártej torta
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2011. március 08. kedd, 15:35
- Találatok: 44438
dr Szabó Katalin küdte ezt a különlegesen finom torta receptet
Adidas shoesJordan Ανδρικά • Summer SALE έως -50%A receptet az interneten böngészve találtam meg, de nem mindenben tartottam be az ottani leírást, ezért ez is egy egyedi változat lett. Viszont az ízén ez egy cseppet sem változtatott.
Íme, a recept:
A piskótához:
* 8 tojásfehérje
* 8 evőkanál cukor
* 8 evőkanál liszt
* 2 teáskanál sütőpor
A krémhez:
* 8 tojássárgája, 1 csomag vaníliás pudingpor, 2 evőkanál liszt, 8 dl tej, 200-250 g porcukor, 250 g margarin
Tetejére:
* 3 dl habtejszín
Oldalára:
* 60 g fehér csoki
Elkészítése:
A lisztbe belekeverem a sütőport.
A 8 tojás fehérjét felverem, közben hozzáadom a cukrot.
Mikor már nagyon kemény a hab, a lisztet szépen, lazán beleforgatom.
Egy kerek (kb.24 cm-es) tortaforma alját sütőpapírral kibélelek és beleöntöm a masszát.
Előmelegített 180 °C-os (elektromos) sütőben 30-40 perc alatt szép barnára megsütöm. (Én egy nagyobb átmérőjű (kb. 28 cm-es) tortaformába öntöttem, de ha kisebbe öntöttem volna, a piskóta magasabb lett volna. Majd legközelebb!)
Míg a piskóta sül, 6 dl tejet felforrósítok.
Egy lábasba öntöm a maradék 2 dl tejet és alaposan elkeverem benne a 8 tojás sárgáját, a lisztet és a vaníliás pudingport.
Felteszem a tűzre, hozzáöntöm a forró tejet és állandó keverés mellett sűrűre főzöm.
Hagyom, hogy hűljön, de közben néha megkeverem, hogy ne bőrösödjön. Eközben a puha margarint a porcukorral habosra verem, majd a kihűlt tojáskrémet (én langyosan) apránként hozzáadom, miközben a géppel keverem.
Ha ez megvan, a megsült piskóta aljáról lehúzom a papírt, kettévágom, az alsó felét egy kerek (tortacsipkével díszített) tálcára teszem, visszateszem rá a tortaforma oldalát, hogy rá tudjam önteni a krém több mint felét.
Ezután ráteszem a másik piskóta részt és a tetejét is bekenem a krémmel.
A krémből hagyok egy keveset, hogy később az oldalát is bekenjem vele. Beteszem a hűtőbe kb. 20 percre.
Miután kivettem a hűtőből a tortát, leveszem róla a tortakarimát, és az oldalát is bekenem a maradék krémmel.
A fehér csokit (én Milkát használtam) lereszelem az uborkaszeletelőn, így kicsit forgácsos lesz, és beszórom vele az oldalát. Azt a hatást kelti, mintha kókuszreszelékkel lenne beszórva.
Keményre felverem a géppel a habtejszínt és egy evőkanál segítségével nagyobb habgaluskákat szaggatok a torta tetejére.
Be vele a hűtőbe! (Nem kell aggódni, a hab nem fog összeesni!)
1 óra múlva, már lehet is köszönteni az ünnepeltet!
Sok sikert az elkészítéshez!