Egyedi charlotte
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2011. december 08. csütörtök, 20:14
- Találatok: 16441
Sport mediaNike Air Max 200
Hozzávalók a 2 db piskótatekercshez
* 6 db tojás sárgája
* 6 db tojás fehérje
* 6 evőkanál porcukor
* 6 púpos evőkanál rétesliszt
* sütőpapír
Hozzávalók a csokis piskótához
(kis kerek formában sütjük, ami 2-3 centivel kisebb átmérőjű, mint a folpackkal bélelt edényünk)
* 3 db tojás sárgája
* 3 db tojás fehérje
* 3 evőkanál porcukor
* 3 púpos evőkanál rétesliszt
* 1 púpos evőkanál kakaópor
* sütőpapír
Egyéb hozzávalók
* lekvár (pl szamóca, áfonya, meggy
* gyümölcs (pl szeletekre vágott eper, vagy banán)
* 0,5 l Hula tejszín
Elkészítése:
A hozzávalókból 2 db lapos piskótatésztát készítünk (cukor - tojásfehérje habbá verve / tojás sárgája / liszt / lapos tepsi / 180C , kb18-20 perc)
A két piskótatekercset hagyjuk hűlni, majd lekvárral megkenjük és 1-, 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.
Egy lábast folpackkal kibélelünk.
A szeletekkel kibéleljük a lábas alját, oldalát körben.
Tejszínhabot teszünk bele egy rétegben, majd a szeletelt gyümölcsöt egy rétegben.
Erre helyezzük az előzőleg két karikára vágott és gyümölcsös tejszínnel megtöltött csokis piskótát.
Újabb habréteg következik, majd az egészet lezárjuk a maradék piskótatekercs szeletekkel. Amennyiben elfogytak már a szeletkék, akkor kreatívan babapiskótákkal is befedhetjük (ez a képen nem látszik)
Hűtőbe helyezzük egy éjszakára.
Másnap díszes tálra borítjuk és tálalhatjuk.