KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Egyedi charlotte

Charlotte - sarlottA receptet Mesterházi Éva küldte.

Hozzávalók a 2 db piskótatekercshez
* 6 db tojás sárgája
* 6 db tojás fehérje
* 6 evőkanál porcukor
* 6 púpos evőkanál rétesliszt
* sütőpapír

Hozzávalók a csokis piskótához
(kis kerek formában sütjük, ami 2-3 centivel kisebb átmérőjű, mint a folpackkal bélelt edényünk)
* 3 db tojás sárgája
* 3 db tojás fehérje
* 3 evőkanál porcukor
* 3 púpos evőkanál rétesliszt
* 1 púpos evőkanál kakaópor
* sütőpapír  

Egyéb hozzávalók
* lekvár (pl szamóca, áfonya, meggy
* gyümölcs (pl szeletekre vágott eper, vagy banán)
* 0,5 l Hula tejszín


Elkészítése:
A hozzávalókból 2 db lapos piskótatésztát készítünk (cukor - tojásfehérje habbá verve / tojás sárgája / liszt / lapos tepsi / 180C , kb18-20 perc)

A két piskótatekercset hagyjuk hűlni, majd lekvárral megkenjük és 1-, 1,5 cm-es szeletekre vágjuk.

Egy lábast folpackkal kibélelünk.

A szeletekkel kibéleljük a lábas alját, oldalát körben.
Tejszínhabot teszünk bele egy rétegben, majd a szeletelt gyümölcsöt egy rétegben.
Erre helyezzük az előzőleg két karikára vágott és gyümölcsös tejszínnel megtöltött csokis piskótát.

Újabb habréteg következik, majd az egészet lezárjuk a maradék piskótatekercs szeletekkel. Amennyiben elfogytak már a szeletkék, akkor kreatívan babapiskótákkal is befedhetjük (ez a képen nem látszik)

Hűtőbe helyezzük egy éjszakára.

Másnap díszes tálra borítjuk és tálalhatjuk.

charlotte

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó