Citromkrémes-habos csoda
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2013. március 05. kedd, 18:53
- Találatok: 12585
Vereszki Alexandra recept ötlete
Hozzávalók
- a tésztához
* 140gr sütőmrargarin
* 100 gr porcukor
* 2 tojás felvert sárgája
* 1 rúd vanília kikaparva
* 1 citrom héja
* 2 ek hideg tej
* 250gr liszt
- a citromos krémhez
* 6 tojás
* 140gr porcukor
* 4 citrom héja és leve
* 175 ml tejszín
- a habhoz
* 3 tojás fehérje
* 15 dkg porcukor
Elkészítése:
A tésztához valókat összedolgozom és hűtőben pihentetem minimum félórát.
A citromos töltelékhez valókat mixerrel alaposan összekeverjük és félretesszük.
A sütőt előmelegítjük 180 fokra (gázsütőnél 4es fokozat).
Közben a tésztát kinyújtuk és piteformába tesszük. Behelyezzük a sütőbe, amit lejjebb veszünk160 fokra (3as a gázsütőnél) és megsütjük (kb 20 perc).
Kivesszük a sütőből és ráöntjük a citromos tölteléket. Visszahelyezzük és tovább sütjük 140 fokon (gáz 1es). Nagyjából 30-35 percig tart, mire megsül.
Vegyük ki és hagyjuk hűlni.
Közben a habot keményre verjük a cukorral. Felhalmozzuk a kihűlt süti tetjére és Így ismét betoljuk a sütőbe.
Előtte azonban 200 fokra, grillezősre állítjuk a sütőt.
Csupán 2 percig tartjuk bent, kb. ennyi idő alatt picit megbarnul és a legalsó polcon 10 percig a sütő lekapcsolása után még hagyjuk száradni.
Aztán lehet megenni :-)
Frissen a legjobb a hab, akkor még ropogós de másnap felvágva sem veszített az értékéből.


