Napóleon kalapja süti
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2013. március 30. szombat, 18:04
- Találatok: 22601
Próbáld ki ezt a receptet: omlós, illatos, pazar!
Viszonylag könnyen elkészíthető és nagyon finom! Minden dán cukrászdában fellelhető és estére már elfogyó süticsoda!
Hozzávalók: (15-20 db-hoz)
* 17 dkg porcukor
* 35 dkg puha vaj
* 50 dkg liszt
* 3 db tojás sárgája
Töltelék:
* 10 dkg porcukor
* 25 dkg marcipán
* 3 db tojásfehérje
* 25 dkg étcsoki
Elkészítése:
A tésztához gyúrjuk össze a hozzávalókat kézzel, vagy mixerrel. A kész tésztának egyneműnek kell lennie.
Tegyük a hűtőbe félórára.

Marcipán töltelék:
Keverjük össze a porcukrot, a marcipánt és a tojásfehérjét.
A tésztát nyújtsuk 5mm-es vastagságúra és pogácsa szaggatóval szaggassunk 15-20 kört.
Nyomjuk össze három ujjal Napóleon kalap formára.

190°C-ra előmelegített sütőben, nagyjából 10 perc alatt készre sütjük. Előfordulhat, hogy hamarabb is kisül. Enyhén aranysárga színűnek kell lennie.

Hagyjuk kihűlni és a talpakat olvasztott csokoládéval vonjuk be (márthatjuk is).