Kapros-túrós pogácsa
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2013. július 21. vasárnap, 09:28
- Találatok: 25757
Szabó Edina receptje
Nike SneakersGirls Air Jordan
A kapormániám következő állomása ez a pogácsa lett: fogtam a már jól bevált alapreceptemet, egy adag kaprot és túrót, és már sültek is finom falatok.
Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
25 dkg tehéntúró
3 evőkanál friss, aprított kapor
2 tojás sárgája
1 pohár tejföl
1 csomag instant élesztő
só
a tetejére 1 egész tojás
Elkészítése
A fenti hozzávalókból jól formázható tésztát gyúrok.
Ha túl ragadós lenne, egy kevés lisztet még teszek hozzá.
Alapos összedolgozás után 1-2 órára letakarva hűtőbe teszem (nem kelesztem melegben; persze akkor a legfinomabb, ha egy egész éjszakát pihen).
A pihentetés után még egyszer átgyúrom, majd minden nyújtás után a 4 oldalát felhajtom, hogy leveles legyen a tészta. A hajtogatást kb. 4-5x megismétlem.
Ha ezzel megvagyok, a tésztát 1 cm vastagságúra nyújtom, egy éles késsel berácsozom és kiszaggatom a pogikat.
A tetejüket a felvert tojással megkenem, majd a 180 fokra előmelegített sütőbe teszem őket.
Adagonként 20-25 perc alatt megsülnek.