KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Édes élet

Image Mértékkel fogyasztva a cukor fogyasztása kisebb bűn, mint a durva zsiradékoké (pl. margarin, állati zsírok, napraforgó olaj, stb.)!

 

Running SneakersAir Jordan 1

Tehát néha ínnyenc módon vétkezhetünk.

Ha elfogadod ezt a nézetemet, akkor készítsd el bátran az alábbi, isteni ízű, teába, kávéba való cukorkölteményeket, mert reggel ezekkel indítva, csakis jól kezdődhet a napod!

Anyagok, kellékek:
- szabvány kristálycukor (vagy nádcukor, méz)
- friss mentalevél
- vaníliarúd
- narancshéj
- citromhéj
- nyers gyömbérszeletek
- fahéj rudacska
- zöld fenyőtoboz (ennek érdemes a felszínét előtte reszelővel "felborzolni")
- nyers boróka bogyó

Elkészítés:
Nagyon egyszerű!
Patentzáras üvegbe töltjük a cukrot.
Rétegenként adjuk hozzá az ízesítőket. Természetesen külön-külön üvegcsébe.
Zárjuk rá a fedelet és rázzuk össze.
Ezt a rázogatást naponta megismételhetjük.

Két-három nap múlva már átjárja a cukrot az íz, tehát feldobhatjuk vele a teánkat, kávénkat.

Példák
Forró After Eight kávé (reggel hét után):

A forró presszókávéba dobjunk egy szeletke keserű csokit és tegyünk egy mokkáskanál mentaleveles cukrot. Keverjük el alaposan.
Éhgyomorra fogyasztva fantasztikusan feldob! Érzékeny gyomrúak küldjenek utána egy szeletke csokit, vagy egy szem babapiskótát.
Én utána 2 deci yoghurtot, vagy kefírt fogyasztok, amibe 1 púpos evőkanál "Aktív Árpa" port keverek el. Ez "kibéleli" a gyomrot és komplett jóllakást eredményez.

Borovicska:
Köze nincs a fenyőpálinkához, ami az alkoholtartalmat illeti.
Viszont a Rooibos teát borókás, vagy fenyőtobozos cukorral ízesítve a hatás felemelő!

Kellemes kávézást, teázást!

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó