Mogyorós nugátkocka
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2007. december 16. vasárnap, 20:01
- Találatok: 8647
Finom és szép, igazi ünnepi csemege!
latest RunningMens Flynit Trainers
Hozzávalók:
* 4 evőkanál vaj
* 6 evőkanál eredeti kakaópor
* 4 csésze porcukor
* 1és 1/3 bögre tej
* 20 deka finomra reszelt keserű csoki
* 8 evőkanál juharszirup (vagy narancsszörp)
* 4 bögre durvára vágott mogyoró
* 2mm széles piros szalag
Elkészítése:
1. Szórjuk a kakaóport és a cukrot egy közepes fémtálkába
2. Melegítsük középmelegre a tejet és öntsük a cukros kakaóhoz. Fakanállal kevergetjük, amíg elvegyül a kakaópor. Adjuk hozzá a reszelt csokoládét, a vajat és a szirupot. Keverjük össze alaposan. Közben készítsünk a tűzhelyre egy edényt vízzel töltve, amibe majd a fémtálkát helyezzük.
Melegítsük fel a vizet és helyezzük bele a fémtálkát. Alacsony hőfokon melegítsük és kevergessük, amíg a csoki és a vaj felolvad, valamint a massza egyneművé válik, 7-10 percig.
3. Hagyjukhűlni kissé, majd afakanállal keverjük át. szórjuk bele a durvára vágott mogyorót.
4. Terítsük szét egy lapos tepsibe, hagyjuk hűlni kissé és vágjuk kockákra, amíg alakítható.
5. Amikor teljesen megszilárdult, kötözzük rájuk a kis piros szalagokat.
Jó étvágyat hozzá!