Joghurt torta
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2007. december 19. szerda, 15:30
- Találatok: 13118
Végre valami, ami finom és nem hízlal. Igazán ajánlom!
buy footwearNike SB Dunk Low Pro Grey Blue Thunderstorm/Black/Light Cream BQ6817-200
Hozzávalók:
* 3 tojás
* 3 púpozott evőkanál porcukor
* 1 evőkanál kakaópor
* 3 evőkanál rétesliszt
* késhegynyi szódabikarbóna
* 8dl yoghurt
* 10 evőkanál kristálycukor
* 2 evőkanál zselatinpor
* 2 kávéskanál apróra vágott kandírozott narancshéj (vagy gyümölcs)
* 3 dl keményrevert tejszínhab
* szétnyitható tortakarika
Elkészítés
A piskóta:
Kivajazom, kilisztezem a tortaformát és előmelegítem a sütőt 180 fokra.
A sikeres piskóta tészta receptje:
* a tojás hehérjét felverem félig és hozzáadom a porcukor 2/3-át, majd tovább verem egészen keményre
* egy másik tálkában elkeverem a maradék cukrot a tojássárgával
* fakanállal hozzákeverem a fehérjéhez óvatosan, hogy ne törjem meg túlságosan
* a szódabikarbónával elkevert réteslisztet beleszórom, majd beleforgatom a masszába
* beleteszem a tortaformába és elhelyezem a sütőben
* a sütő ajtaját (ha nincs rajta szabályozó nyílás, egy fakanállal kissé kitámasztom kb félcentire, hogy sülés közben a gőz eltávozhasson. Nagyjából 15-20 perc készül el.
A megsűlt piskótát a sütőben hagyom kihűlni, 20 centisre nyitott ajtónál.
A joghurtkrém:
Egy lábaskában összekeverjük a joghurtot, a kristálycukrot és a zseltinport.
Langyoskás tűzhelylapon állandó kevergetés mellett forrpontig hevítjük és már le is kapjuk. Állítsuk hideg vízfürdőbe és időnként kevergessük meg.
Dobáljuk bele a narancshéjat.
Közben verjük fel kemény habbá a tejszínt és, ha már szobahőmérsékletű a joghurt massza, keverjük bele óvatosan.
Ha gyümölccsel készítjük, akkor a lecsöpögtetett karikára, vagy kockákra vágott gyümölcsöt is keverjük bele.
A tortakarikában várakozó, kihűlt piskótára öntsük rá a masszát és a hűtőszekrényben hagyjuk megdermedni.
Tálalás előtt távolítsuk el a karikát és csúsztassuk a tortát egy szép tálra.
Jó étvágyat hozzá!