Kókusz kocka
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2008. január 06. vasárnap, 12:50
- Találatok: 30380
Közkedvelt finomság, egyszerű, elronthatatlan recepttel.
Best jordan SneakersAir Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes
Hozzávalók:
Tészta
* 20 deka liszt
* 10 deka cukor
* 5 deka vaj
* 4 evőkanál méz
* 1 zacskó sütőpor
* 1egész tojás
2 deci tej
Csokimáz
* 20 deka porcukor
* 20 dekavaj
* 2 púpos evőkanál kakaó
* 8 evőkanál víz
* 1 csomag vaníliás cukor
* 20 deka kókuszreszelék (amibe a végén forgatjuk)
Elkészítése:
Egy lábasban kissé olvasszuk fel az 5 deka vajat. Adjuk hozzá a cukrot, a mézet és a tojást.
Langyos platnin olvasszuk össze folyamatos kevergetés mellett az egészet. Kevergessük bele a sütőport, amíg kissé habossá válik.
Öntsük hozzá a tejet és keverjük el, majd vegyük le a tűzhelyről.
Szórjuk bele a lisztet folyamatos kevergetés mellett.
Tejfölsűrűségű masszát kell kapnunk.
Sütőpapírral bélelt, közepes méretű (3-4 cm magasságú) tepsipe öntjük.
Melegítsük elő a sütőt 180-200 fokra és süssük világos aranybarnára.
Késsel szúrjuk meg a tetejét középtájt, hogy ragad-e még. Ha nem, akkor kivehetjük.
A mázhoz olvasszuk fel a vajat, adjuk hozzá a cukrot, kakót, vizet és folytonos kavargatás mellett melegítsük fel forróra, aztán vegyük le a tűzről.
Hagyjuk kissé hűlni.
A tésztát vágjuk 5x5 centis kockákra és egy villával mártsuk bele egy pillanatra a csokis masszába.
Dobjuk bele a kókuszos tálkába és forgassuk meg benne.
Rázzuk le róla a kókuszt és tegyük egy tálra. Mindegyik kockával így járunk el.
Tegyük hűtőbe és hagyjuk 3-4 órát pihenni.
Napokig eláll a hűtőben, mi több, a mézes tésztákra jellemzően egyre puhább és ízesebb lesz!
Jó étvágyat hozzá!