KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Sajtos aprósütemény

Image Gergely Éva receptje
latest Nike releaseNike
Tészta:
300-300 g liszt, reszelt ementáli sajt és vaj, 2 tojás, szerencsendió, cayenne-bors ízlés szerint
Kenéshez:
1 tojássárgája 1 evőkanál sűrített tej
Díszítéshez:
szezámmag, köménymag, durvára vágott mandula

Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát fóliába tekerve kb.  1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis formákkal különböző aprósüteményt vágunk ki.

Tepsibe helyezzük és a sűrített tejjel felvert tojássárgájával megkenjük, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal vagy mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Az aprósütemény jó ízű csemege egy pohár sör, bor vagy pezsgő mellé.

Jó étvágyat!
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó