Sajtos aprósütemény
- Részletek
- Kategória: Sütemények
- Megjelent: 2009. január 13. kedd, 23:28
- Találatok: 4567
Gergely Éva receptje
latest Nike releaseNike
Tészta:
300-300 g liszt, reszelt ementáli sajt és vaj, 2 tojás, szerencsendió, cayenne-bors ízlés szerint
Kenéshez:
1 tojássárgája 1 evőkanál sűrített tej
Díszítéshez:
szezámmag, köménymag, durvára vágott mandula
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát fóliába tekerve kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis formákkal különböző aprósüteményt vágunk ki.
Tepsibe helyezzük és a sűrített tejjel felvert tojássárgájával megkenjük, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal vagy mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Az aprósütemény jó ízű csemege egy pohár sör, bor vagy pezsgő mellé.
Jó étvágyat!
300-300 g liszt, reszelt ementáli sajt és vaj, 2 tojás, szerencsendió, cayenne-bors ízlés szerint
Kenéshez:
1 tojássárgája 1 evőkanál sűrített tej
Díszítéshez:
szezámmag, köménymag, durvára vágott mandula
Elkészítése:
A hozzávalókból tésztát gyúrunk. A tésztát fóliába tekerve kb. 1 órára hűtőszekrénybe tesszük. Ezután fél cm vastagságúra nyújtjuk a tésztát, és kis formákkal különböző aprósüteményt vágunk ki.
Tepsibe helyezzük és a sűrített tejjel felvert tojássárgájával megkenjük, ízlés szerint megszórjuk szezámmaggal, köménymaggal vagy mandulával, és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 10 percig sütjük.
Az aprósütemény jó ízű csemege egy pohár sör, bor vagy pezsgő mellé.
Jó étvágyat!