KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Előszoba szekrény felújítása

0szekreny180Nagy Edit ötlete

best Running shoes brandダンク , Fullress , スニーカー発売日 抽選情報 ニュースを掲載!ナイキ ジョーダン ダンク シュプリーム SUPREME 等のファッション情報を配信!


Hozzávalók:
* Régi szekrény
* Csiszológép, vagy csiszolópapír
* Alapozófesték (pl. Gesso, vagy egyéb alapozó)
* Akrilfesték
* Repesztőlakk (Két réteg közé való!)
* Szalvéta
* Tapétaragasztó
* Vizesbázisú lakk
* Széles laposecset
* Kisméretű szivacs, vagy szőrmehenger (amit ablakkeret festéséhez használnak)

Elkészítése:
A szekrényt jó alaposan csiszoljuk meg csiszológép segítségével, majd portalanítsuk és egy éppenhogy nedves ruhával töröljük át.

Használjunk alapozó festéket. Ez lehet a barkácsáruházakban kapható olcsóbb festék, vagy a művészboltokban kapható Gesso alapozó. Bár drágább, de nagyon kiadós, évekig eláll. Üvegre, kerámiára, fára, papírra, vászonra, műanyagra használhatjuk majd akril festés előtt. Tökéletes, stabil tapadófelületet ad.
Az alapozót széles laposecsettel vigyük fel.

Száradás után következik az alsó akrilréteg. Ez a szín látszik majd ki a repedések között, tehát kicsit sötétebb színt válasszunk. A hobby akrilfesték elég drága ilyen nagy felületre.
Ezért legyünk kreatívak! Például remekül helyettesíthető falszinező pasztával. Ez is ugyanúgy akrilfesték-féleség, mint a hobby akril.
Viszont jobbára csak erős színekben kapható. Világosíthatjuk az alapozóval, vagy vegyünk egy tubus olcsóbbfajta fehér hobby akrilt.
Ezt a réteget már vagy szivacshengerrel, vagy szőrmehengerrel vigyük fel, mert szép csíkmentes lesz.

Az első akrilréteg száradása után következik a két réteg közé használatos repesztőlakk.
Figyelem! Csakis egy irányban kenjük és kissé vastagon. Mivel ez is drága, javaslom, hogy csak 20-25 cm-es foltokban vigyük fel. Érdekes és természetesebb hatást biztosít majd.

Mikor még mézgás- ragadós  tapintású a repesztőlakk, máris hordjuk fel rá a következő réteg akrilfestéket. Ezt is kizárólag egyirányban kenjük és gyorsan haladjunk. A repesztés technikáját a "nagy mű" előtt azért kísérletezgessük ki egy kisebb mintadarabon.

Következik a szalvétadekupázs.
A szalvéta mintáját vágjuk körbe és húzzuk le a legeslegfelső réteget. A minta szélességében  kenjük le a szekrényt egy kis darabon tapétaragasztóval, vagy dekupázsragasztóval. Helyezzük rá gyorsan a mintát és egy kis alufóliát rádobva símítgassuk át alaposan. Gyorsan vegyük le róla a fóliát és haladjunk a többi mintával tovább. Arra vigyázzunk, hogy az alufólia ne váljék ragacsossá, mert felkapja  a szalvétát. Ezt is gyakorolgassuk előtte!

Száradás után lakkozzuk le az egész szekrénykét.

0szekreny5

0szekreny2

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...