KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Romantikus asztali lámpa

Asztali lámpaIlcsik Lilian ötlete
latest Nike releaseAir Max

Bármilyen hasonló kisebb - nagyobb asztali lámpát újjá, romantikussá tudunk varázsolni. Először -mivel minden az agyban indul el- meg kell álmodni, legalább nagyjából körvonalazva az eltervezett dekorációt.
Én is így voltam vele. Valami egyedit, bájosat szerettem volna az ágyam mellé.
Előbb volt meg az elképzelés, utána a tárgyi feltételek, mivel akciósan hozzájutottam ehhez a -magában is- finoman elegáns kis lámpához.
Lecentiztem a szükséges méretet, hogy csak annyi hozzávalót  vegyek, amennyi pont szükséges.

Hozzávalók:  
4 cm széles horgolt csipkeszalag
5 cm hosszú gyöngyök és azokhoz apróbb kerek, vagy cseppformájú kristálygyöngyök
műanyag damil,
fehér cérna  
ragasztó ˛/nem biztos, hogy kell/

Elkészítése:
A csipkeszalagot a kellő méretre vágtam le, a lámpaernyő felső és alsó széléhez igazítva, az összevarráshoz 1-1 cm ráhagyással.  Ezután vékony damil szálakkal hozzáerősítettem az apró kristályszemeket a hosszúakhoz, egyben rá is kötöztem a csipkeszalagra, egyenlően elosztva a kristályokat. Nem szabad túl sokat sem felrakni, mivel a nagy súly problémákat okoz.
Ezután a lámpaernyőre ráigazítva, rásimítva megjelöltem a szalagot és fehér cérnával finom öltésekkel összevarrtam. Utána készítettem el az ernyő felső széléhez a kisebb csipkét, amihez már csak apró kristályokat használtam, feleslegesek lettek volna a hosszú szemek .  
Ezt is ráigazítás után varrtam össze.
Nos, az ernyőre való felerősítésnek lehet több módja
Lehet néhány apró öltéssel hozzávarrni a kristályos csipkeszalagot, vagy lehet pici ragasztócseppekkel rögzíteni, kinek hogy tetszik, lényeg, hogy láthatatlan legyen.
Én praktikusabbnak gondoltam úgy, hogy fehér cérnával pici ráncot húzva a szalag felső szélébe , egyszerüen ráhelyeztem a lámpaernyőre, hiszen a pontos méretrevágás amúgy is megtartja a helyén a szalagot. Azonkívül nincs az eredeti lámpaernyő megsérülve sem tűnyomokkal, sem ragasztófoltokkal. Könnyebb a tisztítás is, hiszen simán leemelhető a dekor.
Természetesen kinek - kinek saját ízlése szerint lehet más a díszítőszalag, vagy a kristályok milyensége, lényeg az, hogy ez egy finoman elegáns, romantikus hangulatú kellék lehet úgy a mindennapokhoz, mint egy-egy ünnepélyes alkalomhoz...

Ilcsik Lilian
lampa

lampa2

lampa3
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...