KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Ajtókoszorú

AjtókoszorúDell Dorottya szakértőnk ötlete
url cloneFragment x Air Jordan 1 Retro High OG Black/Sport Blue-White

Anyagok, kellékek:

 levegőn száradó gyurma
 szalmakoszorú alap (16 cm)
 fagyöngyök
 himzőfonál
 viaszos szál
 hobby festék
 10.levél minta

Elkészítése:
A levegőn száradó gyurmát sodrófával kinyújtom, kb. 3-4 mm vastagságúra.
A ''Függőkoszorú" falevélformáinak kontúrrajzát használtam itt is és ugyanabban a méretben (kivéve a legkisebbet, melynek mérete: 30x50 mm).
01_koszoru6
Tehát, a kontúrrajzot ráhelyeztem a gyurma felületére.
Egy, már nem író golyóstollal (vigyázva, hogy ne lyukadjon át a papír), körberajzoltam a kontúrt, ami átnyomódott a gyurmára.
Éles késsel kivágtam a falevélformákat a gyurmából. Ahol egy kicsit rágott és csúnya lett, azokat a részeket kicsit megnedvesítve a kést, megjavítgattam a még puha gyurmát.
01_koszoru4
Az öt levélke felületére erezetet rajzoltam a nem író golyóstollal. Majd a négy nagyobb levelet rásimítottam a koszorúalapra, hogy így száradjanak meg. A kicsit hagytam fektetve megszáradni.
01_koszoru1
A gyurmából egy gombócot is gyúrtam. Közepét a golyóstoll végével átszúrtam, hogy fűzhető legyen.
Mikor minden gyurmaforma megszáradt, az ősz színeire festettem őket.
01_koszoru5
A négy gyurmalevelet azonos távolságban ragasztópisztollyal ráragasztottam a szalmakoszorúra. Közéjük, megpróbálva hasonló színű fagyöngyöket találva, azokat ráragasztottam.

Két levél közé, a koszorúra egy kisdarab viaszos szálra, felfűztem a legkisebb (sárga) levélkét, majd pedig az egy darab gyurmagombócot. Végét tűbe fűztem és átszúrtam a koszorún, majd megcsomóztam és felakasztottam.
01_koszoru2
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...