KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Falevélformájú mécsestartók

Falevél mécsestartóDell Dorottya szakértőnk ötlete
spy offersEntrainement Nike

Anyagok, kellékek:

 levegőn száradó gyurma
 hobby festék
 mécsesek
 10.levél minta

Elkészítése:
A levegőn száradó gyurmát sodrófával kinyújtottam. A levelekhez kb. 5 mm, a teamécsestartó palástokhoz pedig kb. 3 mm vastagra.
Itt is az eddig használt falevélkontúrokat nyomtattam ki, de más méretben: kb. 90x110-120 mm szárral együtt. (Ez azért csak körülbelüli méret, mert minden levélnek más a formája.)
01_1_falevel

Ahogy a képeken is látható,
1. lépésben a kb. 5 mm vastag, kinyújtott gyurmaalapra rátettem a kontúrrajzot és egy, már nem író golyóstollal átrajzoltam a kontúrokat a gyurmára. Késsel kivágtam őket, itt is, az esetleg rágott széleket nedves késsel kijavítgattam a még nedves levélformán.
2. lépésben kimértem és kivágtam a gyurmából a palástot. Ez a téglalapforma (inkább kicsit nagyobb legyen, mint a teamécses körfogata). Kb.: 145x15 mm.
3. lépésben, a teamécses köré simítottam a gyurmapalástot. Végeit kicsit megnedvesítve összedolgoztam, hogy majd száradás után megtartsa a formáját.
4. lépésként, a falevélformára megpróbáltam rádolgozni a palástot. A levelek végeit kissé felfelé pöndörítettem, hogy száradó falevél hatását kelthessem.
Így hagytam megszáradni.
Az 5. lépés tulajdonképpen csak ráadás. Ha már minden megszáradt, kiemeltem a teamécsest is a palástból és a mécsestartó palástja mégsem ragadt a levélalapra, akkor Pattex Super Fix-szel (Folyékony szögnek is nevezik) nagyon jól rá lehet dolgozni ill. ragasztani a felületre. Ebből festés után semmi sem látható. Nagyon jó, már többször alkalmaztam, csak ajánlani tudom!
Ezek után, amikor már minden egyben van, újra megszáradt, jött a legszebb rész, a kifestés. Barnásra, bordósra, sárgásra, stb.
Végül egy, a levél színéhez hasonló teamécsest a közepére helyezve meggyújtottam a mécsest.
01_1_falevel2


Remélem, elnyeri tetszésüket ez a sok örömöt adó élvezettel teli munka!
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...