KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Csipketerítő másképp

ImageEngem mindig lenyűgöz egy horgolt csipketerítő. 

 

Best Authentic SneakersNike Air Jordan Retro 1 Red Black White - Buy Air Jordan 1 Retro (white / black / varsity red), Price: $60.85 - Air Jordan Shoes

Az artdeco textilkeményítő Gorgófej módjára szabályosan kővé változtat mindent: textíliát, bőrt, papírt, - amit csak átitatunk, vagy bekenünk vele.

Kellékek, anyagok:
- köralakú csipketerítő
- szaténszalag
- Artdeco textilkeményítő (a hamarosan nyíló webáruházunkban kapható lesz. Addig az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email címen rendelhető. Ára: 2.250,-Ft)
- alapforma
- feketekávé
 
Elkészítése:
- A terítőm habfehér volt eredetileg, de én törtfehéret, vagy világos karamellszínt szerettem volna, ezért sűrű feketekávét főztem és azon melegében beleáztattam 1 órára a csipkét. Sötétre főzött teával ugyanez az eredmény érhető el. Mate tea főzetével zöld színt érünk el.
Céklalébe áztatva pedig ciklámen színt kapunk.

- Egy kis tálkába löttyintsünk kb 1 decit a textilkeményítőből.
- Áztassuk bele alaposan a csipkét.
- A fejjel lefelé fordított alapformára simítgassuk rá.
- Ha szükséges, egy befőttes gumival, vagy zsineggel rögzítsük, amíg meszárad.
- Tálka belsejébe is elrendezhetjük.

ImageA száradási idő két nap, ha szobahőmérsékleten tartjuk. Gyorsítani lehet, ha a sütőbe helyezzük 10 percre. 110 fokra állítsuk! A mikrót nem próbáltam, de lehet kísérletezni!

Sok sikert a készítéséhez!

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...