Tökből váza
- Részletek
- Kategória: Tippek
- Megjelent: 2008. szeptember 26. péntek, 12:50
- Találatok: 12006
A tökből kivájt terméshúst felhasználhatjuk sütőtök krémleves, vagy sütemény készítéséhez.
Hozzávalók:
* kenyérvágó kés
* evőkanálkanál, vagy tökvájó kanál
* virágcsokor
* víz
Elkészítése:
A tök tetejét óvatosan lefűrészelgetjük a recés kenyérvágó késsel.
A magokat kilapátoljuk az evőkanállal, vagy kézzel kikaparjuk. Atovábbiakban, ha van tökvájónk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, akkor marad a türelemjáték az evőkanállal.
A kiszedett terméshúst egy tálba gyűjtjük további felhasználásra.
A kivájt tököt helyezzük az asztalra és nézzük meg, stabilan áll-e? Ha igen, máris megtölthetjük vízzel és elrendezhetjük benne a virágcsokrunkat.
Ha nem, akkor a kenyérvágóval szeljünk le egy vékonyka egyenes szeletet, hogy stabilan álljon.
Hozzávalók:
* kenyérvágó kés
* evőkanálkanál, vagy tökvájó kanál
* virágcsokor
* víz
Elkészítése:
A tök tetejét óvatosan lefűrészelgetjük a recés kenyérvágó késsel.
A magokat kilapátoljuk az evőkanállal, vagy kézzel kikaparjuk. Atovábbiakban, ha van tökvájónk, akkor gyorsabban haladunk, ha nincs, akkor marad a türelemjáték az evőkanállal.
A kiszedett terméshúst egy tálba gyűjtjük további felhasználásra.
A kivájt tököt helyezzük az asztalra és nézzük meg, stabilan áll-e? Ha igen, máris megtölthetjük vízzel és elrendezhetjük benne a virágcsokrunkat.
Ha nem, akkor a kenyérvágóval szeljünk le egy vékonyka egyenes szeletet, hogy stabilan álljon.
Sok sikert hozzá!