KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Stílusos tavaszi teríték

Tavaszi étkészletKülönleges tavaszi teríték saját kezű dekorálással
MysneakersWomen Air Jordan 1 Mid "Crimson Tint" 852542-801 Pink White Online, Price: $88.58 - Air Jordan Shoes

Hívja meg barátait ebédre, és köszöntsék együtt a tavaszt a stílusosan terített asztalánál! Készítsen divatos, gravírozott tányérszettet színes üvegmozaikokkal!
A gravírozott tányérok az új évszakban különleges látványt kölcsönöznek a családi asztalnak. Szerezze be a lenti eszközöket és kövesse az utasításokat.

Egyedi étkezőasztalát minden barátja csodálni fogja, és a saját kézzel díszített étkészlet kiváló ajándék lehet születésnapra és esküvőkre is!

Szükséges eszközök:
* Dremel Gravírozó
* Dremel forrasztópisztoly

* 20x10 mm üvegmozaik csempék
* 3/16” öntapadó rézszalag
* Forrasztóanyag
* Üvegragasztó

* Üvegtányérok/dísztányérok

Első lépés – a díszítés felragasztása és rögzítése
Készítsen elő körülbelül negyven darab 20x10 milliméter méretű mozaikcsempét, ennyi szükséges egy 30 cm átmérőjű tányér dekorálásához. Minden mozaikcsempét dekoráljon öntapadó rézszalaggal úgy, hogy a csempe külső széleire ragassza rá körbe a rézszalagot.

Ezután ragasszon fel két csík rézszalagot a dísztányér szélére, egymástól 20 mm távolságra. Simítsa ki a szalagot egyenletesen egy lapítóval vagy egy teáskanál hátuljával. Az előre dekorált mozaikcsempéket üvegragasztóval ragassza fel a tányérra úgy, hogy az aljuk és tetejük érintse a rézszalagokat, az ábra szerint. A munka során vegye figyelembe, hogy az üvegragasztó napfényre köt meg.

Tipp: Válasszon olyan tányérokat, amelyek eleve szegélyesek. A dekoratív perem a külső széleken azt biztosítja, hogy lássa a mintát akkor is, ha a tányérra más, kisebb tányért helyezett rá.
A felhelyezett színes mozaikcsempék nemcsak ízléses látványt nyújtanak, hanem azt is lehetővé teszik, hogy mellettük a tányér peremét gravírozással díszítse.

bosch22

Második lépés – a díszítés rögzítése
A rézszalagot és a mozaikcsempéket a felragasztás után rögzítse jobban oda a tányérra a Versaflame forrasztóhegyét és a forasztóónt használva: forrasszon körbe minden egyes mozaikot, majd a peremen illetve a szegélyeken haladva a rézszalagot is rögzítse így.

Tipp: Miután körbeforrasztotta az egész szegélyt, távolítsa el a forrasztócsúcsot, és arra használja a nyílt lángot, hogy finomítsa a forrasztott felületeket, és kisimítsa a kis szabálytalanságokat, amelyeket a forrasztócsúcs okozott. Ügyeljen arra, hogy ne hevítse túl az üveget.
bosch23

Harmadik lépés - gravírozás
A díszítés rögzítése után a Dremel gravírozó segítségével gravírozzon mintát a mozaikok közé az ábra szerint.

bosch24

bosch25

bosch8

bosch19
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...