KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Pecsételés porcelánra

Image Az unalmasan egyszínű bögréket, tálkákat pillanatok alatt kedves, vidám hangulatúvá varázsolhatjuk a pecsételés technikájával. A megszáradt, kiégetett festék mosogatásálló lesz!
Sportswear free shippingAir Jordan 35 "Bred" Drops January 8th , Sneaker News, Release Dates and Features
 
 
Image A pecsételő elkészítéséhez öntapadós virágformákat vagy gumilapból kivágott, tetszés szerinti mintákat is használhatunk. A pecsételőformákat ragasszuk rondó korongokra vagy pecsételő alapokra.ImageEgy fóliára öntsünk ki kicsit a porcelánfestékből, és nyomkodjuk bele a pecsételőket.


ImageA színeket bátran összekeverhetjük és tetszés szerint színátmenetes pecséteket is készíthetünk.

Image Végül nyomjuk rá a mintákat a csészére. Az esetleges hibákat, maszatokat nedves fültisztító pálcikával tüntethetjük el. A festéket háztartási sütőben húsz percig, legalacsonyabb fokozaton süssük, így tartósabb mintát kapunk. A festett csészét kézzel mosogassuk, ne áztassuk, és ne dörzsöljük.

ImageA textilszalvétát hasonló módon készítettük el, a különbség csak annyi, hogy porcelánfesték helyett textilfestéket használtunk, melyet száradás után hátoldaláról átvasalva fixálhatunk.
ImageA fatálcát a készlethez illő színű hobby festékkel festettük ki, itt azonban nem pecsételtünk, de természetesen tetszés szerint ez is megtehető. A már befestett felületet hobby lakkal tartósabbá tehetjük.


Kreatív Hobby Áruház
1085 Budapest, Üllői út 18.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...