KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Köszönő fakanál

Image Tölgyfaszegi Linda ötlete.
Nike Sneakersbuy 95 nike air max cool green blue shoes
Van, aki sima hétköznapon, (van, aki csak ünnepnapon) de szívesen főz és eszik halászlevet, vagy egyéb halból készült ételt. Ez a kis mókás kanál az étel készítőknek lehet egy kedveskedés, elismerésül, és köszönés képen a finom ételért. Ajánlom tehát mindenkinek, hogy ne csak szóban fejezzük ki köszönetünket, hanem játékos formában, vicces módon is. Az elkészítés nagyon egyszerű, és ahol gyerek van a családban ott egy jó kis délutáni mókázásnak is megfelel a kanál elkészítése.


Hozzávalók:
1 darab fakanál (lehet használt is)
2 darab mozgószem
szivárványos hullámkarton
fehér vastag karton, vagy fehér dekorgumi
hobbi ragasztó
olló
ecset, vagy szivacs a festéshez
sárga akril festék
rózsaszín ceruza
piros festék, vagy alkoholos filctoll
fekete festék vagy alkoholos filctoll
hobby lakk

Munkamenete:
1.    fessük be az ecset vagy a szivacs segítségével a kanalat. (ha régi kanalat használunk, akkor a jó fedés miatt kétszer fessük át.)
2.    rajzoljuk meg a fehér kartonra, vagy a dekorgumira a szakács sapkát kétszer, majd vágjuk ki.
3.    rajzoljuk meg a szivárványos kartonra és vágjuk ki a hal szálkákákat, valamint kétszer a farokuszonyt.
4.    miután megszáradt a kanál ragasszuk rá a szemeket, a rózsaszínű ceruzával rajzoljunk rá arcpírt, a piros festékkel, vagy az alkoholos filccel óvatosan vékonyan rajzoljuk meg a halacska mosolygós száját.
5.    írjuk rá a fekete festékkel, vagy alkoholos filccel a halacska testére a köszönő szavakat.
6.    lakozzuk le a kanalat a hobby lakkal, mind két oldalán.
7.    száradás után ragasszuk fel a kanál elejére a szakács sapka egyik darabját, majd kis idő múlva a hátára is, úgy, hogy a két fél sapkát is összeragasztjuk (így jobb, erősebb lesz a tartása)
8.    végül ragasszuk fel a szálkákat, a kanál hátoldalára dolgozunk, ott lesz a ragasztás
9.    a farokuszony felragasztása úgy történik, mint szakács sapkáé, elölről és hátulról is ragasszuk fel, majd a jobb tartás kedvéért, a két darabot is ragasszuk össze.

Gyakorlatilag kész vagyunk, már csak oda kell adni, aki még szeretne kreatívabb lenni az egy kis versikét is költhet mellé, de az biztos, hogy a hatás így, se úgy se marad el, és lehet, hogy a szakácsunk máskor is szívesen lát minket egy jó kis halas ebédre, vagy vacsorára.
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...