KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Szépítő, javító ötletek otthonunkban 2.

ImageRossamella kérdésére adott ötlet: "a lehullott csempéket hogyan lehetne leálcázni?" 

 

latest jordan SneakersMens Nike Sneakers

Rossamela úgy szeretne csempét pótolni albérletében, hogy ne változtasson maradandóan meg semmit, de mégse legyen csúf látványra kárhoztatva.
Így csempepótlásra csak egyetlen optimális megoldás jutott eszembe. A csempék nagyságára vágatott farost lemezre felvitt mozaik, amelyet FBS szilikonkaucsuk ragasztóval lehet rögzíteni. Ez a pótlás később leszedhető és összeállítható 4 db-ból egy virágtartó ládika.


Kellékek:
* a csempehiány méretére szabott farost lemez
* FBS szilikonkaucsuk ragasztó (mind a mozaiklapocskák, mind  afarostlemez felragasztásához)
* 1-2 zacskó mozaik lapocska
* fugázó anyag (hobbi boltokban is kapható kis kiszerelésben)
* szivacs
* vonalzó
* spakli vagy bármilyen műanyag lapocska a fugázó felhordásához

ImageA művelet rettentő egyszerű, csak némi türelem kell hozzá.
Első lépésként tervezd meg a mintázatot. A farostlemezt hálózd be ceruzával oly módon hogy az 1cm-es mozaiklapocskák között 2-3mm-es hézag legyen. Az így kapott kis négyzetekre ragaszd fel a lapocskákat a mintaterved alapján. Hagyjál némi száradási időt.
Ezután a fugázó anyaghoz mellékelt leírás szerint készítsd el a masszát. Vidd fel a felületre egy spaklival, vagy műanyag lapocskával úgy, hogy a hézagokba is alaposan tunkold bele. A fölösleget a lappal kapard le. Egy nedves szivaccsal pedig töröld át finoman többször. Hagyd kiszáradni. A gyurma ragasztóval, vagy a kétoldalú ragasztószalaggal rögzítsd több ponton.


Amikor költözöl, egyszerűen leszeded, letisztogatod késsel, ollóval a ragasztó morzsalékokat a farostlemezről és a falról, csempéről.
A mellékelt rajz alapján összeállítható a virágtartó. Facsavar segítségével egymáshoz csavarozhatók a lapok.

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...