Csokifészek csokitojással
- Részletek
- Kategória: Ünnepi receptek
- Megjelent: 2009. március 12. csütörtök, 18:30
- Találatok: 14488
Hozzávalók:
* 30 deka étcsoki
* 5 deka vaj
* 5 deka vaj
* 15 deka fehér csoki
* zsírpapír
* műanyag spakli
* fém mártásos kanál ("csőrös" merőkanál)
* 1 db lufi
* olvasztóedény a csokihoz
Elkészítése:
* műanyag spakli
* fém mártásos kanál ("csőrös" merőkanál)
* 1 db lufi
* olvasztóedény a csokihoz
Elkészítése:
Terítsük ki a zsírpapírt.
Fújjuk 14cm átmérőjűre alufit.
A felfújt léggömb méreténél valamivel nagyobb, legalább 10 centi magas fémedényt készítsünk elő. Az étcsokit olvasszuk fel az edényben és keverjük el benne a vajat.
Hagyjuk egy picit hűlni és mártsuk bele a felfújt léggömböt. Tegyük a zsírpapírra és hagyjuk megszilárdulni. A lecsorgó csokitól talpa lesz, amin megáll magától is, ezért nem sokáig kell tarogatnunk.
Fújjuk 14cm átmérőjűre alufit.
A felfújt léggömb méreténél valamivel nagyobb, legalább 10 centi magas fémedényt készítsünk elő. Az étcsokit olvasszuk fel az edényben és keverjük el benne a vajat.
Hagyjuk egy picit hűlni és mártsuk bele a felfújt léggömböt. Tegyük a zsírpapírra és hagyjuk megszilárdulni. A lecsorgó csokitól talpa lesz, amin megáll magától is, ezért nem sokáig kell tarogatnunk.
Újra mártsuk az olvasztott csokiba a már egy rétegnyi bevonattal rendelkező lufit.
Megint tegyük a zsírpapírra szilárdulni.
Még egy harmadik réteget is húzhatunk rá.
Amikor tökéletesen megszilárdult, lyukasszuk ki a léggömböt és emeljük ki a csokiforma belsejéből.
Megint tegyük a zsírpapírra szilárdulni.
Még egy harmadik réteget is húzhatunk rá.
Amikor tökéletesen megszilárdult, lyukasszuk ki a léggömböt és emeljük ki a csokiforma belsejéből.
Most az olvasztott csokit a csőrös kanál segítségével csorgassuk a zsírpapírra csíkonként. Hagyjuk kicsit szilárdulni.
Az olvasztott csoki és a műanyag spakli segítségével ragasszuk fel a töredék csoki csíkokat a csokiforma belsejébe és megszilárdulás után a felfordított aljára is.
Ezután már csak a fészekbe való tojásokat kell elkészítenünk a fehér csokiból.
A barna mintázatot a megszilárdult csoki felszínére egyszerűen a barna olvasztott csokiba mártott ujjunkkal maszatolva érjük el.
Forrás: Martha Stewart
A barna mintázatot a megszilárdult csoki felszínére egyszerűen a barna olvasztott csokiba mártott ujjunkkal maszatolva érjük el.
Forrás: Martha Stewart