Almás, fahéjas marcipános süti
- Részletek
- Kategória: Ünnepi receptek
- Megjelent: 2009. december 14. hétfő, 11:58
- Találatok: 15316
Nagyné Kovács Anita receptje
Authentic Nike SneakersNike
TÉSZTA:
Hozzávalók:
1 citrom reszelt héja
4 tojás
16 evőkanál liszt
12 evőkanál cukor
2 mokkás kanál sütőpor
8 evőkanál víz
Elkészítés:
4 tojás
16 evőkanál liszt
12 evőkanál cukor
2 mokkás kanál sütőpor
8 evőkanál víz
Elkészítés:
A tojásfehérjéket habbá verjük.
Külön tálban a többi hozzávalót habverővel simára keverjük.
A felvert tojás fehérjét a többihez adjuk óvatosan kevergetve.
Sütőpapírral kibélelt kb. 20x30-as tepsibe öntjük, villanysütőben 150 fokon 30 percig sütjük.
Míg hűl a sütőben a tésztánk, elkészíthetjük a krémet...
KRÉM
Hozzávalók:
Külön tálban a többi hozzávalót habverővel simára keverjük.
A felvert tojás fehérjét a többihez adjuk óvatosan kevergetve.
Sütőpapírral kibélelt kb. 20x30-as tepsibe öntjük, villanysütőben 150 fokon 30 percig sütjük.
Míg hűl a sütőben a tésztánk, elkészíthetjük a krémet...
KRÉM
Hozzávalók:
2 közepes alma
1 teás kanál őrölt fahéj
szamócás pudingpor ( lehet vaníliás is )
4 evőkanál cukor
0.5 liter tej
narancs, vagy mandarin
Elkészítés:
1 teás kanál őrölt fahéj
szamócás pudingpor ( lehet vaníliás is )
4 evőkanál cukor
0.5 liter tej
narancs, vagy mandarin
Elkészítés:
Az almákat hámozzuk, lereszeljük, a fahéjjal együtt pároljuk.
Elkészítjük a pudingot a cukorral és a tejjel. Ha kész, összekeverjük a fahéjas almával.
A citromos piskótát vízszintesen ketté vágjuk ( én nagy lapos kést használtam ), a teteje kerül alulra.
Rákenjük a krémet, mandarint, vagy narancsot nyomkodunk bele, hogy minden szeletbe jusson!
Ráfektetjük a másik piskótalapot a sima felével felfelé.
MÁZ:
Elkészítjük a pudingot a cukorral és a tejjel. Ha kész, összekeverjük a fahéjas almával.
A citromos piskótát vízszintesen ketté vágjuk ( én nagy lapos kést használtam ), a teteje kerül alulra.
Rákenjük a krémet, mandarint, vagy narancsot nyomkodunk bele, hogy minden szeletbe jusson!
Ráfektetjük a másik piskótalapot a sima felével felfelé.
MÁZ:
A marcipánbevonó port 4 teás kanál vízzel simára keverjük, széles késsel a süti tetejére simítjuk.
A máz megszilárdulásáig ne mozgassuk!
DÍSZÍTÉS:
A máz megszilárdulásáig ne mozgassuk!
DÍSZÍTÉS:
Papírból kivágunk egy csillag mintát, ráfektetjük a sütire, fahéjas kakaóval körbehintjük.
Megéri a fáradtságot, vendégeink biztos hálásak lesznek érte.
Megéri a fáradtságot, vendégeink biztos hálásak lesznek érte.
Jó étvágyat!
Nagyné Kovács Anita
Nagyné Kovács Anita
Tard