KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Mézes kocka

Image  David Mónika küldte a recepteta pályázatra
Hozzávalók
1,5 joghurtos doboz cukor
1,5 joghurtos doboz tej
2,5 joghurtos doboz liszt
3 kanál étolaj
1,5 tk. Kotányi mézesfűszer
1 púpos tk. Szódabikarbóna
6-7 kanál lekvár
1 tábla tortabevonó

Elkészítése
A cukrot, tejet és olajat összekeverjük, a liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát, majd az egészet összeöntjük, alaposan összedolgozzuk.
Image
 
Olajozott, lisztezett nagy, lapos tepsiben 220 C-on 6-7 percig sütjük a fele tésztát, majd ha félig megsült kivesszük, rákenjük a lekvárt és ráöntjük a maradék tésztát. Visszatesszük a sütőbe kb. 10-13 percre.

Image
Ha kihűlt, a tetejére csokimáz kerül!
Image
 
Tipp: Olyan az íze, mint a bolti lekvárral töltött mézespuszedlinek!
Én szórok a tetejére durvára tört diót, vagy mogyorót is, de díszíthető színes cukorgyönggyel is.

Nagyon egyszerű az elkészítése, nem lehet elrontani, és gyorsan megvan!
 
David Mónika
7054 Tengelic
Image
 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

Hírlevél

 

Videó

Loading ...