Szíves ajándék mézeskalácsból
- Részletek
- Kategória: Születésnap, névnap
- Megjelent: 2008. március 08. szombat, 15:47
- Találatok: 13454
Mézeskalácsot nem csak karácsonykor lehet sütni!
latest jordan SneakersNike NewsMaga a tészta akármelyik jólbevált mézeskalács recept lehet. (Nekem is van, de minden alkalommal jól elrakom és soha többet nem találom meg! Így állandóan kísérletezem.)
Hozzávalók:
* mézeskalács tészta
* sütő papír, még jobb a szilikon sütőlap (igen drága, de csak egyszer kell megvenni, és minden alkalommal áldani az eszünket, hogy megvettük)
* a díszítéshez cukor máz (porcukor+tojásfehérje+citrom)
* arany és ezüst cukor golyócskák
* cukor levélkék ás virágocskák
* körbevágott fénykép az ünnepeltről
* sima celofán a csomagoláshoz
Hozzávalók:
* mézeskalács tészta
* sütő papír, még jobb a szilikon sütőlap (igen drága, de csak egyszer kell megvenni, és minden alkalommal áldani az eszünket, hogy megvettük)
* a díszítéshez cukor máz (porcukor+tojásfehérje+citrom)
* arany és ezüst cukor golyócskák
* cukor levélkék ás virágocskák
* körbevágott fénykép az ünnepeltről
* sima celofán a csomagoláshoz
Elkészítés:
Az előírásnak megfelelően elkészített mézeskalács tésztát elég vastagra nyújtom ki, kb mutató ujjnyira.
Akkora szívet vágok ki éles késsel, amekkora éppen belefér a tepsibe (kb 30-35cm széles és 30cm magas lesz), amíg sül kikeverem a cukor mázat. Zacskóba töltöm, lecsípem a csücskét, elkészítem a díszítést és a feliratot.
Csak a képet és annak keretét hagyom későbbre. Felrakosgatom a cukor golyókat (fiaim szerint csapágy golyók) a levélkéket és virágokat a még meg nem száradt cukor mázba. Mázzal felragasztom a már körbevágott fényképet és körbe keretet is csinálok neki.
Ezt is cukor gyöngyökkel tovább díszítem.
Celofánba csomagolom. Néhány napig hagyjuk száradni, mert a celofánban megpenészedhet.
Czuczai Zsófia
Az előírásnak megfelelően elkészített mézeskalács tésztát elég vastagra nyújtom ki, kb mutató ujjnyira.
Akkora szívet vágok ki éles késsel, amekkora éppen belefér a tepsibe (kb 30-35cm széles és 30cm magas lesz), amíg sül kikeverem a cukor mázat. Zacskóba töltöm, lecsípem a csücskét, elkészítem a díszítést és a feliratot.
Csak a képet és annak keretét hagyom későbbre. Felrakosgatom a cukor golyókat (fiaim szerint csapágy golyók) a levélkéket és virágokat a még meg nem száradt cukor mázba. Mázzal felragasztom a már körbevágott fényképet és körbe keretet is csinálok neki.
Ezt is cukor gyöngyökkel tovább díszítem.
Celofánba csomagolom. Néhány napig hagyjuk száradni, mert a celofánban megpenészedhet.
Czuczai Zsófia