KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Ajándéktasakok

Image Én készítettem az ajándékot mami! És a csomagolást is!
best shoesAir Max
Ha szeretteinket sajátkészítésű ajándékkal lepjük meg, nem feledkezhetünk meg a stílusos csomagolásról sem. A csomagolásnak passzolnia kell az ünnephez, az ajándékhoz, vagy a megajándékozott személyiségéhez. Az alábbi leírás segítségével mi is könnyedén varázsolhatunk csodaszép ajándéktasakokat a családnak.
 
Szükséges anyagok, és eszközök:
- pamuttáska (magunk is megvarrhatjuk)
- textilfestékek különböző színekben
- vékonyhegyű textilfestő filctoll
- vékony és vastag ecset
- vizestál
- törlőrongy vagy konyhai papírtörlő
- rajztábla
- sütőpapír
- vasaló
- minta (itt rengeteg alkalmas mintát találsz hozzá)
 
Elkészítés:
A pamuttáskát vasaljuk ki. A mintát helyezzük a táska belsejébe, és textilfestő filctollal rajzoljuk körbe. Alátétnek rajztáblát használjunk, amit szintén a táska belsejébe teszünk a minta alá. Ha ez megvan, nekiláthatunk a minta kifestésének. Vigyázzunk, hogy a kontúrvonalakon belül haladjunk, és ne follyanak össze a színek. Először mindig a kontúrvonalak mellett haladjunk, és csak azután fessük ki a teljes mintarészt. Ügyeljünk arra, hogy kezünkkel ne maszatoljuk össze a már megfestett részeket. Az egyes színek váltásánál mindig mossuk ki az ecsetet. Ne közvetlenül az üvegből dolgozzunk, mert könnyen felborulhat. Inkább használjunk kis tálkát, vagy az üvegcse kupakját. Színeket magunk is kikeverhetünk. Ha elkészült, hagyjuk száradni, ezután először az anyag fonákján, majd a színén sütőpapíron keresztül vasaljuk át néhány percig. Mindig tartsuk be a gyártó utasításait.
Ezután nincs más dolgunk, mit besöpörni az elimeréseket!
 ataska
Jó munkát!
Arnold Mónika
 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó