KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Egyedi bonbonos doboz készítése

Bonbon ajándék Az ajándékozás egész évben folyamatos.
Best Authentic SneakersAir Jordan

Jönnek névnapok, születésnapok, házassági évfordulók, és persze sokunknak vannak egyéni ünnepeink is.
Ha csak jelképes ajándékot szeretnénk adni, akkor jó lehet egy doboz bonbont is. De azt is lehet egyedivé tenni, csak egy kis fantázia kell hozzá.

Hozzávalók:
* 1 műanyag dobozos bon-bon
* ecset, szivacs, olló,
* fehér és különböző színű akril festék
* decoupage, rizspapír, vagy szalvéta
* decoupage lakk-ragasztó
* átlátszó kétoldalú ragasztó szalag
* organza szalag (doboz kerülete+masni)

Az elkészítés menete:
Először is vegyük ki csokit a dobozból, és áztassuk le a dobozról a címkéket, ha ez meg van, a doboz tetejét kívülről alapozzuk le a fehér akril festékkel. Amennyiben a doboz alja színben harmonizál a felső részre kerülő mintával akkor azt ne fessük át, ha nem akkor természetesen azt is alapozzuk és később a minta színvilágához igazítjuk.

Száradás után helyezzük a kivágott mintát a helyére, majd a tetejét középről kifelé haladva kenjük át a decoupage ragasztóval. A mintának is hagyjunk egy kis száradási időt, majd színben harmonizáló festékkel mossuk össze az alappal a mintát. Erre nagyon jó eszköz a szivacs. A szivacsot szárazon használjuk, és csak kicsit mártsuk be a csücskét a festékbe, mivel csak sejtelmes árnyalatokra van szükségünk az”összemosáshoz”. Ha ezzel megvagyunk, akkor a lakk-ragasztóval kenjük át még egyszer az egész felületet.

Teljes száradás után tegyük vissza a csokit, majd ahol az alsó és felső része találkozik a doboznak ragasszuk körbe a kétoldalú átlátszó ragasztó szalaggal.  Erre a ragasztós felületre lehet szépen oda fogatni az organza szalagot, úgy, hogy a doboz tetején túllógó szalagból masnit kötünk. Kibontásnál, óvatosan húzzuk le a ragasztó szalagot, így nem sérül a doboz széle.
 
szives
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó