KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Minivilág parafadugóból: házikó

Image Bükkiné Rozi küldte szakértőnk ötlete
Sports ShoesBoots


Parafa házikó
-borosüveg parafadugók
-ragasztópisztoly
-barna akril festék
-hobby lakk
-búzadara

Elkészítése: 
A ház hátulja: 6 db dugót egymás mellé helyezve oldaluknál összeragasztani, kétszer. A két sort pedig egymásra kell ragasztani. A két oldala 4-4 db dugóból áll és szintén két sorban, egymásra kell ragasztani. Tetszés szerint egy-egy dugónyi ablakot lehet kihagyni. Az elején szintén, a kép alapján.
A tető készítése: 4-4 db dugót egímáshoz ragasztunk az oldaluknál. És mégegyszer, ezután egymás tetejére ragasztjuk a két sort. A másik oldalhoz ugyanígy.Ezután a két tető részt háromszög alakban ragasztjuk össze,ha megszáradt a házra helyezzük és a falak tetejére nyomott ragasztóba nyomjuk. A kész házikót lefestjük barnára, utána lakkozzuk. Amíg meg nem szárad a lakk, búzadarát szórunk rá.
Ha nem csinálunk oldalfalakat, csak a tető részt és ezt deszkalapra ragasztjuk, így kiváló madáretető. Ebben az esetben nem kell a búzadara!  A felfüggesztés pedig történhet úgy, hogyha kifúrjuk a deszkalap négy sarkát és 4 db egyenlő hosszúságú spárgát átfűzünk rajta,minden saroknál megkötjük, a háztető főlött összefogjuk, a végénél felakasztható.
A ház mellett lévő 2 fenyőtoboz "leveleinek" alsó részét zöldre, a felső részét pedig fehérre festettem. Kész a fenyőfa!

Kellemes időtöltést!
Rozi   
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...