KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

ÚJRAHASZNOSÍTÁS

Csuhébaba lépésről lépésre

Csuhé babaBükkiné Rozika ötlete
Nike air jordan SneakersNike Air Zoom Pegasus
Itt a főtt kukorica szezon és ha valakinek kedve van, még a csuhét is felhasználhatja. Gyerekeknek is jó szórakozás és az eredmény csodálatos.

Hozzávalók:
 Kukorica csuhé (még a zöldséges is ad szívesen)
 Egy edénybe víz
 Rongy a vízcseppek felitatásához
 Raffia
 Olló

Elkészítése:
A száraz csuhét vízbe tesszük rövid időre, amíg megpuhul annyira, hogy formázható-hajlítható legyen. Ne túl sokáig áztassuk, mert akkor nem lesz szép a munkánk.
0csuhe1
Először két szép szélesebb levelet a szélesebb végénél összefordítva egymással, összekötünk raffiával jó szorosan.
Kifordítjuk, vattát teszünk bele és rásímítjuk a leveleket, formás fejecskét kialakítva és a nyak résznél szorosan megkötjük.

0csuhe2
A kéz készítéséhez két ép levelet egymásra helyezünk úgy, hogy a kéz résznél legyenek a szélesebb részek. Összesodorjuk és a két végén (esetleg középen is a biztonság kedvéért) megkötjük a képen létható módon.A kart úgy rögzítjük, hogy a nyak alatti részt ketté választjuk, belehelyezzük a és alatta megkötjük.
0csuhe2
Ezután a ruha ráerősítése következik: két szélesebb levelet egymással szembefordítva, a "törzset"közrefogva,  a kar alá erősítjük.Fedjék egy kicsit egymást a széleknél.
0csuhe5
A mellényhez szintén két szép, nem túl széles levelet választunk és a vállán átvetve, elől keresztbe (másik vállán ugyanúgy) fogva erősen a derék részhez kötjük, szépen elrendezve oldalon és elől is.Ezután már csak a szoknya és a mellény egyenesre vágása következik.
Rajzolhatunk babánknak arcot is, de anélkül is nagyon szép lehet.

0csuhe5

Amíg nem szárad meg teljesen a karjait formára igazíthatjuk, esetleg a szoknyája mellé köthetjük körbe, lazán egy raffia szállal. A szoknya alá is tehetünk kevés vattát, hogy formát adjunk neki.

0csuhe6

A raffiát és a szoknya alól a vattát másnap távolítsuk el, már szép formáját megtartja.

csuhebaba
csuhebaba

csuhebaba

Kellemes időtöltést mindenkinek, aki megpróbálja!


Üdvözlettel
Bükkiné Rozi

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó

Loading ...