ÚJRAHASZNOSÍTÁS
Mézeskalács angyalka és templom
- Részletek
- Kategória: Dekoráció - újrahasznosítás
- Találatok: 15108
jordan release dateAir Jordan 1 Retro High OG Wmns "Panda" CD0461-007 Women/Men Super Deals, Price: $98.03 - Air Jordan Shoes
A templomból mindjárt kettőt csináltam, az egyik ajándék lett, a másik egy kis mécsessel szintén asztaldísz lehet karácsonykor.
Az angyalból többet készítek,mert nagyon szépen mutat a karácsonyfán.
Angyalka kiszúrót még nem sikerült vennem, ezért a kollégám segítségével készítettem egyet.
Félbevágott vagdalthúsos konzervdoboz kell hozzá és a rajz alapján fogóval aránylag könnyű meghajlítani.
A mellékelt mintákat megrajzoljuk vagy kinyomtatjuk.
Kivágjuk és a tésztára helyezve csak körbe kell vágni
A mézeskalácshoz saját receptem van,ami alig tér el a mézeskalács fűszerkeverék tasak hátulján található recepttől.Azt is kipróbáltam már, de csak egy fajta lisztből és nagyon jól sikerült.
Kis adaghoz való alapanyagok:
1/4kg méz
1/2 kg liszt
10 dkg vaj vagy margarin
10 dkg cukor
1 egész tojás
2 tojás sárgája
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
1 kávéskanál őrölt szegfűszeg
1 kávéskanál őrölt fahéj.
327. angyalka minta
328. templom minta
Elkészítése:
A meleg mézben feloldjuk a vajat, hozzáadjuk a többi anyagot és egy kevés tejfölt, hogy a tészta ne legyen túl kemény.Kb. fél cm vastagságúra kinyújtani, különböző formákkal kiszúrni,tojás sárgájával megkenni, előmelegített sütőben rövid ideig sütni.Mikor az alja rózsaszin, vegyük ki. Ne várjuk meg, hogy a teteje is megpiruljon,mert akkor már megégett.
Cukormáz:
1 tojás fehérjéhez 12 dkg porcukrot adunk, kemény habbá keverjük.
A kisült tésztát (lehetőleg a sütés után egy nappal) ezzel díszítjük -nejlon zacskóba tesszük, lehetőleg csak az egyik sarkába, szorosan összetekerjük,hogy a habnál ne legyen levegő.
Pici lyukat vágunk a zacskó csücskén és már "írhatunk" illetve díszíthetünk is vele.
Ha egy kicsit fáradt már a kezünk és remeg,akkor ajánlatos pici pontokkal körberajzolni a figurákat.
A templomot pirított cukorral (karamell) ragasztottam össze.
Nagyon forró, vigyázni kell,nehogy a kezünkre cseppenjen.
Hamar megragad, hátránya annyi, hogyha karácsonyra készítjük és még januárban is gyönyörködnénk benne, akkor bizony már nem olyan kemény az a karamell.
Tovább tart a művünk, ha a cukormázzal ragasztjuk össze,itt viszont várni kell, amíg megkeményedik.
A ragasztás után még mindig szépíthetjük a cukormázunkkal, ha itt-ott lefolyt volna a karamell.
Ha megtetszett, jó sütögetést kívánok, biztos,hogy sikerül és nem utolsó sorban nagyon finom!
Üdvözlettel
Bükkiné Rozi