KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Trüffel csodák

Trüffel készítése Talán nincs is olyan ember, aki ne imádná ezt  a fajta édességet!
latest jordan SneakersFragment x Air Jordan 1 Retro High OG Black/Sport Blue-White
60 db  trüffelhez:
* 30 deka keserűcsoki (finomra reszelve)
* 10 deka tejcsoki (finomra reszelve)
* 1,5 deci nyers tejszín (ne ultrapasztőrözött legyen!)
* 1 rúd valódi vanília
* 6 púpos evőkanál szobahőmérsékletű natúr vaj (nem sózott és nem margarin!)
* 6 púpos evőkanál valódi kakaópor (nem instant cukrozott!!) - a hengergetéshez
Elkészítése:

* A lereszelt keserű csokoládét egy fémtálba tesszük. Gőz felett megolvasztjuk, majd hozzáadjuk az előtte habosra kevert szobahőmérsékletű vajat. Miután alaposan összekevertük az eddigieket, hozzátesszük a tejszínt, és újabb alapos keverés következik.

* Tegyük mélyhűtőbe 30 percre a trüffel masszát.

* Ha megkötött, kiskanállal apró - kb 1dekás - darabokat szaggatunk a masszából.

* Nedvesítsük be vízzel  akezünket és dió nagyságú golyókat formázzunk belőle.

* Az így kapott golyókat tegyük zsírpapírra, majd kb 10 percre tegyük be őket a fagyasztóba. Ez idő alatt a reszelt tejcsokit olvasszuk fel egy tálban.

* Ha a golyócskák megkötöttek, egy kávésknálnyi olvadt tejcsokoládét tegyünk a tenyerünkbe, és egyenként forgassuk át benne a golyókat. Ezután tegyük őket vissza a zsírpapírra, majd újabb 10 percre a fagyasztóba.

* Ha megkeményedett rajtuk a csokoládé, mégegyszer megismételjük a csokiban megforgatást, majd forgassuk meg a kakaóporban. Újabb 10 percre hűtőbe tesszük őket.

* A kész trüffel golyókat lehetőleg pár órán át érleljük a hűtőben, de akár azonnal is kínálhatjuk behűtve.
0truffel
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó