KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Mini torta figurákkal

 Esküvői köszönő ajándékLovas Virág esküvői ötlete
latest jordansadidas Yeezy 350
Már többször is volt részem eskövői „torta vadászatban”, de mindig csalódnom kellett. Az esküvői torták nagytöbbsége nagyon konvencionális.
Szerintem nem vagyok egyedül azzal az élménnyel, amikor a cukrászda fényképalbumának lapozgatása során végig szörnyülködöm a képeket.
Számomra a legmegrázóbb a „természetfeletti” színekkel készített torta dekoráció és marcipán virágok.

A hasonló cipőben járóknak szeretnék segítséget nyújtani ezzel a recepttel és pár képpel.
Bevallom azt is, hogy be szeretném bizonyítani, hogy tortát sütni egyszerű és olcsó.
Úgyhogy elő a kötényekkel és a tiszta kezekkel és hajrá menyasszonyok!

Mini torta figurákkal
 
Kellékek:
Mini torták
Marcipán rúd
Marcipán figurák
Kerek tésztaszaggató forma
Torta állvány 
 
Elkészítése:
A tortákat elkészíthetjük, a tetejüket bevonjuk krémmel.
Majd kinyújtjuk a marcipánt es köralakú szaggatóval vagy pohárral kiszaggatjuk pontosan akkorára, hogy befedje a kis tortákat. 

A torta állványra helyezzük az elkészült tortákat. A mini tortákat felrakjuk a marcipánfigurákat. Ha elég ügyesek vagyunk, ezeket magunk is elkészíthetjük.


Egyszerű mini torták
Ennek az elkészítése tényleg nagyon egyszerű, nem lesz szükségünk hozzá különleges hozzávalókra sem eszközökre csak egy bögrére és egy keverőtálra.

Hozzávalók
2 1/4 bögre finomliszt
1 1/3 bögre cukor
3 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/2 fel bögre margarin1 bögre tej
1 teáskanál vanília eszencia
2 nagy tojás

Elkészítés:
Melegítsük elő a sütőt 350℃ fokra. 
A süti formákat rakjuk ki papírral.
Amennyiben lehet, használjunk az ilyen sütik sütéséhez kialakított tepsit. A vékony papír miatt ez fontos, hiszen a sütemény anélkül nem tartja meg formáját.
Ha sikerül vastagabb formákat tálalnunk, akkor egyszerű bemélyedések nélküli tepsiben is süthetjük.

Keverjük össze a lisztet, cukrot, sót és a sütőport egy nagy tálba. Ezután adjuk hozzá a lágy margarint, tejet és a vanília eszenciát.
Én személy szerint a Burbon vaníliára esküszöm, aromákat pedig sohasem használok.
Keverjük össze a hozzávalókat kézi géppel közepes fokozaton.
A tojásokat kicsit felverjük villával és a félig elkészült tésztánkhoz adjuk, ha lehet farmtojásokat használjunk, amiknek szép narancsszínű a sárgája.
Ezután kézi géppel a tésztát 2 perc alatt simára keverjük.
Minden egyes papírt félig-háromnegyedéig töltünk.

Az előmelegített sütőben 20-30 percig sütjük, nyugodtan használhatunk fogpiszkálót, vagy kis pálcát a tészta ellenőrzésére.Mikor elkészül, hűtsük le a sütiket. Amikor már teljesen kihűltek csak akkor lássunk, hozzá a krémezéshez és díszítéshez.

Csokis finomság

Hozzávalók:
2 bögre finomliszt
2 bögre cukor
1/2 teáskanál sütőpor vagy szódabikarbóna
1/2 teáskanál só
1/2 fel bögre margarin3/4 bögre víz3/4 bögre víz1 teáskanál vanília eszencia
2 nagy tojás115g minőségi csokoládé olvasztva

Elkészítés:
Melegítsük elő a sutot 350℃ fokra. 
A sütiformákat rakjuk ki papírtartóval.
Az elkészítés ugyanúgy történik, mint a fent leírt receptben.

A csokoládét megolvasztjuk, de amennyire lehet, lehűtve adjuk, hozzá a tésztához. Csak minőségi csokoládét használjunk semmiképpen ne tej masszát vagy hasonlót.


Dekoráláshoz:

Cukorszirup
Hozzávalók
Cukor 450g
Víz 180g
Citrom/Lime 1 db

Elkészítés:
A hozzávalókat összekeverjük es 20-30 percen keresztül összemelegítjük.

Vajas krém

Hozzávalók
Margarin 500g
Vaj 500g
Cukor szirup (lehűtve) 500g

Elkészítés:
1. Kézi géppel krémesítsük a margarint, amíg állaga finom habos lesz.
2. Ezután lassanként adjuk, hozza az előre elkészített cukorszirupot.
3. Majd folytassuk tovább a kevergetést addig, amíg a hozzávalók jól össze nem állnak.



 
Image
 
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó