KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Mandarin mousse

Narancs mousseIgazi ünnepi finomság, amit érdemes kipróbálni
Sportswear free shippingPatike – Nike Air Jordan, Premium, Retro Klasici, Sneakers


Hozzávalók (6 személyre):

* 3 evőkanál likőr (esetleg portói)
* 4 mandarin lereszelt héja (gondosan megmosva)
* 1/2 citrom reszelt héja (gondosan megmosva)
* annyi mandarin kifacsart leve, hogy összesen 5 dl legyen
* 6 tojás szétválasztva
* 20 dkg
* 2 teáskanál kukoricakeményítő
* 1 csipet só
* jeges víz
* tejszínhab

Elkészítése:
Egy mérőedénybe öntjük a likőrt és belereszeljük a mandarinok és a fél citrom héját. Kifacsarjuk a citrom levét és annyi mandarinét, hogy összesen 5 dl legyen.

A 6 tojássárgát felverjük 20 dkg cukorral, hozzáadjuk a kukoricakeményítőt, majd a mandarinos levet és kis lángon melegíteni kezdjük. Nem szabad forralni, kevergetve addig főzzük, amíg besűrűsödik kissé és vékonyan befedi a fakanalat.

Eközben a 6 fehéjrét egy csipet sóval félig felverjük, majd beletesszük az 1 evőkanál cukrot és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a meleg, besűrűsödött tojássárgájába.

Jeges vízbe tesszük a lábast és hagyjuk kihűlni a habot, amíg homogén nem lesz. Meg kell forgatni néha, óvatosan, ne törjön össze a hab.

Poharakba töltjük, pár órára hűtőbe tesszük.
Apróra vágott pisztáciával díszítjük

mousse
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó