KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Halloween desszert

ImageKészülhet szellemke, vagy hóember formában és kétféle ízváltozatban.

 

 

Best jordan SneakersAir Jordan

Gesztenyés
Hozzávalók:
25 dkg gesztenyemassza
3-4 evőkanál forró tej
2 evőkanál porcukor
pár szem magozott meggy befőtt
1 tábla fehér csoki
1 tábla Katica tejbevonó
esetleg rum aroma (ez nagyon mű-dolog, nem nagyon ajánlom)
10 dkg vaj

Elkészítés:
A gesztenyét elkeverjük a tejjel és a porcukorral, hogy könnyen formázható, de ne túl lágy masszát kapjunk.
Egy alufóliával kibélelt lapra halmozzunk belőle szellem formájú kupacokat, úgy hogy mindegyikbe jusson 1-2 szem meggy befőtt.
A vajat felolvasztjuk a tűzhelyen és hagyjuk egy kicsit "sercegni", hogy kisülhessen belőle a fölös nedvesség.
A csokikat is felolvasztjuk gőz fölött, vagy mikróban.
Mindkét csokifajtához hozzákeverjük a vajat.
A fehér csokival leöntjük a szellemke kupacok egyik felét (de 1 kevés csokit hagyjunk a dekorálásra)
A barna csokival leöntjük a szellemke kupacok másik felét (de 1 kevés csokit hagyjunk a dekorálásra)
Hagyjuk kihűlni.
Végezetül a maradék csokival íróka segítségével szemet pöttyögtetünk az ellentétszínű csokiszellemekre.


Sárgarépás
Hozzávalók:
30dkg reszelt sárgarépa
1 deci méz
10 deka darált keksz
10 dkg ledarált (előtte alaposan megmosott) mazsola
10 dkg ledarált datolya
10 dkg ledarált füge
5 dkg darált dió, vagy mandula
reszelt narancshéj
3 evőkanál narancsszörp
1 tábla fehércsoki
1 tábla Katica tejbevonó
20 dkg vaj

Elkészítés:
A 10 dkg cukrot 4evőkanál vízzel sziruppá főzzük, majd beleforgatjuk a sárgarépát és 3 percig forraljuk benne.
Kihűtjük, összedolgozzuk gyúrható masszává. Annyi narancsszörpöt adagoljunk, amennyit igényel.
A többi a fentebbi leírás szerint készül.

Sok sikert hozzá!

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó