KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Spanyol krémtorta

Spanyol torta Finom is, szép is - igazi ünnepi csemege! 
Nike sneakersnike air jordan 1 yellow ochre paint samples CD0463-401 – Buy Best Price Adidas&Nike Sport Sneakers
Ennek a receptenek a különlegessége, hogy nem szerepelnek benne mesterséges adalékanyagok (ha a babapiskóta sem tartalmaz ilyesmit).

Hozzávalók:
* 35 deka babapiskóta
* 2dl tej
* 1liter tej a töltelékhez
* 10 deka liszt (vagy 8 deka rizsliszt, vagy étkezési keményítő)
* 10 deka porcukor
*  3 evőkanál kakaó
* 2 tojás
* 10 deka vaj
* 20 deka  eper
* kevés kókuszreszelék
* 60 cm-es rózsaszín szalag ("szép" masni kötése )

Elkészítése:
A lisztet (vagy rizslisztet), a porcukrot, a kakaót összekeverjük, majd apránként hozzáadjuk az 1 liternyi tejet, majd a villával felvert egész tojásokat.

Alacsony hőmérsékleten állandóan kevergetve sűrűre főzzük.
A tűzről levéve hozzákeverjük a vajat.

A babapiskótákat  egyenként belemártjuk a 2 decinyi, tányérba öntött tejbe. Csak egy pillanatra mártsuk bele, nehogy eláztassuk!

Egy tortaformát kibélelünk vékony műanyag fóliával (FolPack)
Az oldalát és alját sorban kirakjuk a tejbemártott babapiskótákkal. Rákenünk 7-8 evőkanálnyi félig kihűlt krémet és ráhelyezünk pár szem apróra vágott epret.
Megint tejes piskótasor következik, aztán krém és eper...
Így rétegezzük egészen a piskóták tetejéig, vagis egy  centivel a pereme alatt fejezzük be.

Ráhelyezzük a félbevágott epreket körben. Középen hagyunk egy kisebb kört. Erre kókuszreszeléket szórunk.

Hagyjuk a hűtőben 3-4 órát pihenni.
Miután alaposan megdermedt, szedjük ki a tortaformából és kössük a "dereka" köré a szalagot. Tegyük vissza a hűtőbe felhasználásig.

Ha csak felnőttek fogyasztják, akkor 2-3 evőkanál konyakkal elkevert tejbe forgathatjuk a piskótákat.
A rétegek közé darált dió, mogyoró, vagy csokireszelék is kerülhet.

Természetesen készülhet pudigporral is, de annak műíze meg sem közelíti ennek a természetes aromáját.

A rizslisztet érdemes beszerezni
, mert nem csomósodik, kevesebb kalóriát tartalmaz, jobban sűrűsödik és finomabb az íze. Használható főzelékekhez is. Ráadásul gluténmentes, tehát lisztérzékenyek is fogyaszthatják. Azonban a torta esetében a piskótát is gluténmentesre kell cserélni, ha lisztérzékeny ünnepeltnek készítjük.

spanyoltorta

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó