KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Gazdag gyümölcssaláta

 A gyümölcssaláta rostokban, vitaminokban gazdag, könnyű, frissítő édesség.
affiliate link traceAir Jordan 1
Hozzávalók (óriás adaghoz):
*  3 szem nagy alma
*  20 deka eper (vagy bármilyen idénygyümölcs)
*  1 narancs
*  fél doboz ananász befőtt (levével együtt)
*  2 citrom leve
*  5 evőkanál méz
*  2 deci víz
*  félmaréknyi jóminőségű mazsola
* 1 kávéskanál friss reszelt gyömbér (elhagyható)
* csipetnyi fahéj (elhagyható)

Elkészítése:
A mézet, a vizet elkeverjük a citromlével (gyömbérrel) és egy nagyobb salátástálba öntjük. Beleszórjuk a  megmosott mazsolát.
Az almát 1 centis kockákra vágjuk és gyorsan beledobjuk a lébe, nehogy bebarnuljon.

Sorra hozzáadjuk az apró körcikkekre vágott narancsot, a féldoboz ananász (lével együtt) valamint az idénygyümölcsöt (eper, málna , meggy, barack, szilva, szőlő, stb). Többféle gyümölcs kerülhet bele, mert minél gazdagabb, annál különlegesebb.
Ellenben málnát, dinnyét, cseresznyét ne tegyünk bele, mert bármilyen finomak, gyülölcssaláthoz nem alkalmasak.

Miután az összes hozzávaló belekerült, tegyük  a hűtőbe.
1-2 óra múlva már fogyasztható, de igazán másnapra lesz finom, mikor az ízek átjárják egymást.

Gazdagíthatjuk tejszínhabbal, de önmagában is első osztályú finomság.
gyumisali
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó