KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Húsvéti bárányka

Image Igazi csemege!
Best Nike SneakersMens Flynit Trainers

Hozzávalók:
* 2db tojás

* 120g vaj

* 110g cukor

* 160g liszt

* ½ tk sütőpor

* csipet só

* mazsola, kandírozott narancs héj,

* durvára vágott dió

Image Elkészítése:
A tojásfehérjét egy csipet sóval kemény habbá verem.
A puha vajat cukorral, a tojások sárgájával és az aromával habosra keverem.
A habbal összeforgatom.
Hozzá keverem apránként a sütőporos lisztet.
Beleforgatom a mazsolát és a narancs héjat (durvára vágott diót, mandulát  …… ki mit szeret).

Image A sütőformát gondosan kivajazom és kilisztezem. A formába kanalazom a masszát. Az első kanálnyit a fejébe rakom, a formát az asztalhoz ütögetem, hogy jól belesimuljon a tészta.

A massza kb a forma 4/5 -ét tölti meg. Vigyázni kell, ha több lenne a sülés alatt kifut és ráég a sütőre.

Image 180Co-ra előmelegített sütőben sütöm alsó bordán, alsó lángon, 45percig. (Tűpróba!) Alufóliából kis tálcát hajtogatok alá, mert a kikenéshez használt vaj szivárog a formából és füstölögve ráég a sütőre.

 

 

Image Amikor megsült, hagyom kicsit pihenni a formában. Mielőtt szétnyitom, a sütő formából szépen kidomborodó tésztát levágom a peremig. Így megáll, nem fog billegni, és azonnal meg is kóstolom. Rácson hagyom kihűlni. Porcukorral meghintve teszem az asztalra.

 
 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó