KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Karácsonyi üdvözlőlapok - Masnis

ImageKépeslap készítése lépésről, lépésre.

Sport mediaOff-White x Air Jordan 4 "Bred" Production has Reportedly Begun

Igazán érdemes  sajátkezűleg  gyártanunk  az üdvözlőlapokat, hiszen ezzel mindenképpen többet  fejezünk ki egyszerű jókívánságnál.

Image1. Masnis ajándék képeslap
Anyagok, kellékek:
- 1db  A/4-es  színes fotókarton
- 1cm széles, 50cm hosszú dekorszalag
- ragasztó stift, vagy hobby ragasztó
- vonalzó
- olló
- ceruza
- sniccer

Elkészítés:
A rajzlapot félbevágjuk a sniccer segítségével a vonalzó mentén. Természetesen nem félbehajtva tesszük ezt, hanem előtte gondosan kimérjük a vonalzóval mindkét oldalán a felét és lehetőleg egy határozott húzással vágjuk el.

A két fél lapot a felénél gyengén bekarcoljuk a sniccerrel, majd félbehajtjuk .

A két fél lap majd egymásra kerül. A felsőnek szánt lap hajtásvonalánál megkeressük a felét és "szálirányban" egy kis bemetszést ejtünk a sniccerrel, amin majd áthúzzuk a keresztbe szánt szalagot.

Vágunk egy akkorka darab szalagot, ami a képeslapot keresztbe éri. Húzzuk át az előbb készített résen és a végeket ragasszuk rá a fedő oldal hátára.
A másik szalagdarabkát vágjuk ketté és ragasszuk a végeit a fedőlap hátára, a szélektől 2 centire beljebb. Ha megkötött a ragasztás, kössünk masnit a tetejére.

"szép"  masnikötést itt találod» 

Ezután már csak összeragasztjuk a tetejét és az alját.

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó