KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Együnk karácsonyfát!

 Image Amennyiben sikerül beszereznünk pagoda karfiolt, ne hagyjuk le az ünnepi asztalról!

 

Nike sneakersTHE SNEAKER BULLETIN

Hozzávalók:

* 1 db pagoda karfiol
* 2 kávéskanál só a főzővízbe
* 3 evőkanál citromlé
* 2 gerezd zúzott fokhagyma
* csipet só
* csipet fehérbors
* 1 deci víz
* 1 evőkanál méz
* 2 evőkanál olivaolaj

Elkészítés:
Két liter vizet forraljunk fel a sóval és tegyük bele a karfiolt. Újraforrástól kezdve 10 percig főzzük.
Közben egy kisebb tálkában keverjük össze a fokhagymát, a sót, borsot, vizet, mézet, olajat.
A forró vízből óvatosan vegyük ki a karfiolt és az előbb elkészített páclével többször locsolgassuk meg, esetleg óvatosan fektessük bele és néha forgassuk meg.

Helyezzük egy szép tálra és halmozzunk köré habosra kikavart vajas, tejszínes krumplipürét, majd rakjuk körbe vékonyra szeletelt sülthússal.
A karácsonyfát dekorálhatjuk csillagnyomóból majonézzel. Készíthetünk rá sárgarépa karikából kivágott csillagokat is.

Jó étvágyat hozzá!

 

 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó