KREATIV Café

Magyarország vezető kreatív portálja

Mutatós ajándék egyszerűen

Image Tölgyfaszegi Linda ötlete
Best Sneakers困ったらここ!実家暮らしカップルの定番デートスポット5選
Kedvelt technika napjainkban a decoupage (szalvéta technika), amivel viszonylag gyorsan és olcsón tudunk ajándékokat készíteni. Most egy egyszerű tányér és dobozka készítését mutatom be az érdeklődőknek, amely időben kb. 2 órát vesz igénybe.

Hozzávalók:
1 db üvegtányér
1 db közepes méretű dobozka
1 db rizspapír
Fehér és világoskék színű akril festék
Struktúra paszta
Decoupage ragasztó
Ecset, olló, szivacs, spatula

Az elkészítés menete:
Először alapozzuk le a dobozt (tetszőlegesen ecsetet vagy szivacsot használva) fehér festékkel, amíg az szárad, vigyük fel a rizspapírt a tányérra. A tányérnak a hátulján kell dolgozni, tehát fordítsuk le. A rizspapírt rásimítjuk az egész felületre és középről kifelé haladva átkenjük a decoupage ragasztóval.  A papír alá a tányérra nem kell külön ragasztót kenni. Amíg a tányér szárad, addig a dobozzal folytathatjuk, ami ekkora már megszáradt.

A doboz méretének megfelelően vágjuk ki a rizspapírból a mintát, helyezzük a tetejére, majd kenjük át ragasztóval. Ismét félre tesszük száradni és folytatjuk a tányérral.

A megszáradt tányér hátoldalán a mintát fessük át fehérrel, ez azért fontos, mert a tányér színén így megélénkül a minta, mivel a háttér így kiemeli. Megvárjuk, míg ez is megszárad, majd világos kékkel is átfestjük, ez lesz a tányérunk hátoldalának a színe. Ismét pici várakozás következik, majd ezután már csak lakkozni kell, ami azért fontos, hogy vízálló legyen a tányérunk. A lakkozást a ragasztóval végezzük, legalább 2 rétegben. Így a tányér vizes ruhával, szivaccsal törölgethetővé válik.

Közben a dobozunk is teljesen megszáradt. A csat feletti részére spatula segítségével vigyük fel a struktúra pasztát, ami egy kicsit szemcsés, festéktől durvább anyag és száradás után „havas” hatást kelt. Amíg nedves szórhatunk bele esetleg csillámport. A doboz többi részét és a belsejét fessük világoskékre. A festék száradása után már csak lakkozni kell és kész vagyunk.
Image 
 

 A cikkekben szereplő sablonok a fenti menüpont alatt és itt, a SABLONOK oldalon találhatók. A cikkben szereplő sorszám alapján tudod beazonosítani.

 

 

 

 

Videó